Belgo`da Sevgililer Günü

Alışveriş Alışveriş Belgo`da Sevgililer Günü

Tarihler: 14 Şubat 2004 Cumartesi ~ 14 Şubat 2004 Cumartesi

Firma: Belgo

Adres: Abdi İpekçi Caddesi No:48/2 Nişantaşı Şişli İstanbul

Telefon: 0212 248 01 57

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 14, 2004 ~ Şub 14, 2004
Belgo`da Sevgililer Günü:
Nişantaşı‘nın en sıcak atmosferli restoranlarından biri olan Belgo 14 Şubat gecesi romantik ve sakin bir yemek yemek isteyenler için özel tadlar hazırlamış.
Belgo mönüsüne sevgililer gecesine yeni lezzetler eklemiş gece Belçika`nın ünlü kokteyli genever ile başlıyor deniz tarakları, langusta ile hazırlanmış spagetti, rokfor peynirli Midye tenceresi ‘Moules Blue’ sevgililer gününe özel hazırlanmış lezzetlerden birkaçı ..
Gecenin finalinde ise tatlı olarak taze çilek sos ile beyaz çikolatalı ve ameretto likörü Madam Blance özellikle öneriliyor.
Belçika Mutfağının yanı sıra dünya mutfaklarından yemekler de sunan Belgo`da 14 Şubat günü Alacart Mönü geçerli.
Belgo:
2003 Ocak ayında açılan Londra merkezli Belgo bir chef-owner restorant. Restorant ortaklarından Serdar İnansal aynı zamanda Belgo`nun mutfak direktörlüğünü de yapıyor. Bunu da restoranın tüm ruhunda hissebiliyorsunuz.
Mekanın dekorasyonunda rahatlık ön planda tutulmuş. Zeytin kaplama masalar, Micheal Solo sandalyeler, retro döneminin açık mavi tonları ve lakeler mekanı sıcak ve conforlu hale getirmiş. Masa üstü ekipmanları Belçika ve Londra’dan ithal edilmiş Sthelton markasını taşıyor.
Belgo, adeta bir midye imparatorluğu. Mönünün bir bölümü midye yemeklerine ayrılmış. Tencerede özel soslarla ve tabaklarda fırınlanarak hazırlanan yaklaşık 15 çeşit midye yemeği sunuluyor. Tabii tüm midye yemekleriyle gelen Belçika mutfağının vazgeçilmezi patates kızartmaları.
Belgo mutfağının ana özelliği her ürünü mevsiminde kullanıyor olması ve comfort-food concepti uygulamasıdır. Klasik yemekler dışında Şef emprovize hazırladığı yemeklerle sizi sürekli şaşırtmaya devam edecek. Belgo`da her ay değişik bir kabuklu deniz ürünü mönü ye ekleniyor ve bir ay boyunca sunuluyor. Ekim ayı süresince Midyeler ‘phyco kilo’olarak büyük tencerelerde sunuluyor. Aralık ayı ‘ Lobster Mounth ‘olarak belirlenmiş.ve Bir ay boyunca İstakoz Belgo Chardonnay şarabı ile öneriliyor. Deniz tarakları, kerevit, Venüs midyesi, pavurya dönemsel bulabileceğiniz ürünler. Belgo bu sene modernize edilmiş Belçika mutfağının yanı sıra uluslar arası mutfaktan da seçmeler sunuyor Makarnalar kendi mutfağında hazırlıyor. En ilgi çekeni Hamuru mürekkep balıklı taglietelli.Bernaise soslu bonfile ‘Filet de bouf’’ ve karamelise soğanlı dana pirzola ‘veal chopsteak ‘ limon kremalı Piliç göğsü ’Waterzooe a la Gaıtoıse’ tavsiyelerimiz. Belçika çikolata ve frambuaz sosla sunulan Belgo waffle unutmayın!
Geniş bir şarap mönüsü bulunan Belgo da, "Belgo" adına özel olarak üretilen şaraplarda mevcut. Belgo Chardonnay ve Belgo Shiraz ise bu şaraplardan yalnızca ikisi. Armut suyu ve Belçika nın ünlü içkisi genever ile hazırlanan shotları, sadece Belgo`da içebiliyorsunuz. Ayrıca Belgo`da her ay değişik bir bira sunuluyor.
Belgo yemek salonu iki ayrı bölüm olarak düzenlenmiş 50 kişilik ana salon, bar ve 15 kişilik sigara içilmeyen bölüm. Geçen sene özel partiler için de çok tercih olan Belgo Öğlen 12:00`den gece 02:00`ye kadar servis veriyor. Rezervasyon yaptırırsanız sıkıntıda çekmezsiniz. Belgo Niişantaşı’nda görmeye alışık olunan mekanlardan oldukça farklı ve sıcak bir mekan hala iyi yemek yemek için mekan arayanlara önerilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT