İş Bankası Kültür Yayınları

Alışveriş Alışveriş İş Bankası Kültür Yayınları

Tarihler: 26 Şubat 2007 Pazartesi ~ 01 Mart 2007 Perşembe

Firma: İş Bankası Kültür Yayınları

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 26, 2007 ~ Mar 1, 2007
İş Bankası Kültür Yayınları Tarih Okurlarına 2 Yeni Eser Sunuyor
Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları “İstibdattan Meşrutiyete, Çocukluktan Gençliğe” ve “Türklerle Omuz Omuza” adlı eserlerle tarihimizin bilinmeyen yönlerine ışık tutmayı sürdürüyor.
Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’nca yayınlanan iki yeni anı kitabı, tarih sever okuru geçmişimize doğru keyifli bir yolculuğa davet ediyor.

İSTİBDATTAN MEŞRUTİYETE ÇOCUKLUKTAN GENÇLİĞE
İ. Hakkı Sunata
ANI
408 Sayfa, KDV dahil fiyatı: 15 YTL
İş Bankası Kültür Yayınları, daha önce Anı Dizisi kapsamında Gelibolu’dan Kafkaslara ve İstanbul’da İşgal Yılları adlı kitaplarını yayımladığı İsmail Hakkı Sunata’nın İstibdattan Meşrutiyete, Çocukluktan Gençliğe adlı eserini okuyucuyla buluşturuyor. Kitap Genç İsmail’in çocukluktan gençliğe geçiş evresini anlatırken, tarihimizin en çalkantılı yıllarına da ışık tutuyor.

Sunata’nın 1892-1914 arasına denk düşen çocukluk ve gençlik yılları, bugün tarih kitaplarından bildiğimiz pek çok olay, kurum ve kişiyle çakışıyor: İstibdat, Meşrutiyet, 31 Mart Vakası, İttihat ve Terakki, Balkan Savaşı, Mahmut Şevket Paşa Suikasti, Selim Sırrı Tarcan, Abdürreşit İbrahimof, Sultan Reşat, Kara Ahmet Pehlivan, Rıza Tevfik, Abdullah Cevdet; kişiliği biçimlenen bir gencin hayatında yer alan isimlerden sadece bir kısmı.

ANADOLU’DAN FİLİSTİNE TÜRKLERLE OMUZ OMUZA
Hans Guhr
Çeviren: Eşref Bengi Özbilen
Görsel Yönetmen: Birol Bayram
ANI
KDV dahil fiyatı: 13 YTL
İş Bankası Kültür Yayınları, Osmanlı ordusunda tümen kumandanı olarak Ruslara karşı Doğu Cephesi’nde ve İngilizlere karşı Filistin’de savaşan bir Alman subayı olan Hans Guhr’un anılarını tarih sever okurun beğenisine sunuyor. 1937’de yayımlanmış olan Türklerle Omuz Omuza, yakın tarihimize yönelik net ve objektif yorumları ve yazarın sıkça dile getirdiği Türklere hayranlık duygusuyla dikkat çekiyor.

"Galiplerin Türklerin sırtındaki yumruğu acımasızdı, buna rağmen ilk onlar kendi güçleriyle Sevr`in zincirlerini kırdılar. Bütün Avrupa 1922 yılındaki bu şahlanışı Doğu`nun bir mucizesi olarak gördü... Biz ise Türklerin, özellikle Kemal Atatürk gibi disiplinli ve uzak görüşlü bir önderin komutası altında olunca, vatanları için nasıl olağanüstü fedakârlıklar yaptıklarını ve başarılar elde ettiklerini biliyorduk. Bir Osmanlı tümen komutanı olarak hatıralarımı anlatışım, Türk silah arkadaşlarıma şanlı ordularına eski mensubiyetimi bugün de nasıl müteşekkir bir gururla andığımı gösterecektir. Bu hatırat Almanya`nın Doğu`daki muhariplerine Anadolu`nun karlı dağlarında, Mezopotamya`nın kor gibi yanan kumlarında ve Filistin`in kana bulanmış muharebe meydanlarında yapılan şiddetli savaşlarda müttefiklerimizle pekiştirdiğimiz silah arkadaşlığını, dilerim bir kere daha hatırlatsın. .... Alman gençliği bu anlatılanlardan... çok üstün bir düşmana karşı güçlerinin sonuna kadar yıllarca karşı koymuş olan kahraman Türklerin başka bir örneği olmayan kanaatkârlıklarını, tahammüllerini ve vatan sevgilerini öğrenmelidir.”

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT