İş Kültür Yayınları’ndan çocuklar yeni kitaplar: La Fontaine Masalları ve Heidi

Alışveriş Alışveriş İş Kültür Yayınları’ndan çocuklar yeni kitaplar: La Fontaine Masalları ve Heidi

Tarihler: 10 Eylül 2007 Pazartesi ~ 11 Eylül 2007 Salı

Firma: İş Bankası Kültür Yayınları

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 10, 2007 ~ Eyl 11, 2007
İş Kültür Yayınları’ndan çocuklar yeni kitaplar: La Fontaine Masalları ve Heidi…
“İş Çocuk Klasikleri”ni yayınlamayı sürdüren Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, dünya çocuk edebiyatının en güzel örneklerini minik okurlarla buluşturuyor. “İş Çocuk Klasikleri” serisinin yeni kitapları “La Fontaine Masalları” ve “Heidi” yaz tatili boyunca çocuklara arkadaşlık edecek.

Ünlü çevirmenlerin kısaltılmamış metinleriyle Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından basılan çocuk kitaplarına yenileri eklendi. Her ay farklı eserin yayınlandığı dizide, şimdi de “La Fontaine Masalları” ve “Heidi” kitapları yer alıyor.

LA FONTAİNE MASALLARI
Hazırlayan: Tahsin Yücel
KDV dahil fiyatı: 13 YTL
Kurnaz tilkiye oyun oynayan akıllı leylek, aynı tilki tarafında komik bir düzenle kandırılıp peynirinden olan karga, özgürlükten sıkılıp ille de başlarına bir kral isteyen kurbağalar, sanatçı ruhlu ağustos böceğiyle çalışkan karınca, altın yumurtlayan sıradan bir tavuk ve daha niceleri… La Fontaine Masalları 350 yıldır dilden dile, ülkeden ülkeye dolaşarak uygarlığı etkileyen eserlerden biri haline geldi.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği 100 temel eser arasında yer alan La Fontaine Masalları’nın Türkçede çok sayıda güzel çevirisi bulunuyor. Ancak orijinal masalların manzum niteliği ve daha çok büyüklere yönelik ifadelerle dolu olması, çocuklar için engel teşkil edebiliyor. İş Bankası Kültür Yayınları Türk yazınının duayenlerinden Tahsin Yücel’in torunu Zeynep’le yaşadığı La Fontaine deneyimini diğer dedeler ve torunlarla paylaşmak için hazırladığı kitabı okurların beğenisine sunuyor.

HEİDİ
Johanna Spyri
Çeviren: Saffet Günersel
İŞ ÇOCUK KLASİKLERİ
KDV dahil fiyatı: 16 YTL
Alp Dağları’nda büyükbabasıyla çok mutlu bir yaşam süren Heidi, eğitim görmesi ve tekerlekli sandalyeye mahkum bir kıza arkadaşlık etmesi için Frankfurt’a götürülür. Ama dağlarda doğayla ve sevgiyle mutluluk dolu bir yaşamdan sonra, şehrin kasvetli havası minik kızı hasta eder. Heidi’nin dağlara ve büyükbabasına olan düşkünlüğü sonunda herkese mutluluk verecek bir dizi olaya yol açar.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği 100 temel eser arasında yer alan Heidi, hemen hemen bütün dünya dillerine çevrilmiş ve tüm dünya çocuklarının zevkle okuduğu bir klasik haline gelmiştir. Heidi 1980’lerde, Japonlar tarafından çizgi film haline getirilmiş ve bu çizgi film ülkemizde TV’de gösterildiğinde büyük ilgi çekmiştir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT