İstikbal`den Elektromanyetik Kirliliğe Çare

Alışveriş Alışveriş İstikbal`den Elektromanyetik Kirliliğe Çare

Tarihler: 05 Mayıs 2008 Pazartesi ~ 08 Mayıs 2008 Perşembe

Firma: İstikbal

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 5, 2008 ~ May 8, 2008
İSTİKBAL’DEN “ELEKTROMANYETİK KİRLİLİĞE ÇARE”
Günümüz teknolojilerinin bir yansıması olarak kabul edilen ve insan sağlığını ciddi oranda tehdit eden “elektromanyetik kirliliğe” çare İstikbal’den. Günlük hayatta kullanılan elektronik cihazlardan yayılan non-iyonize radyasyonu yüzde 98,5 oranında engelleyen kumaş İstikbal Ar-Ge ekibi tarafından geliştirildi. Türkiye’de ilk kez üretimi geliştirilen kumaş yüzde 98,5 oranı ile dünya çapındaki en yüksek oran olarak değerlendiriliyor.

Türkiye’nin öncü mobilya firması İstikbal ve yan kuruluşu Boyteks Tekstil A.Ş. Ar-Ge ekibi, elektromanyetik dalgaların insan sağlığına negatif etkilerini minimize edebilecek dev bir buluşa imza attı. Türkiye’de ilk kez İstikbal tarafından geliştirilen ve “Biocare” ismi verilen kumaş günlük hayatta kullanılan televizyon, bilgisayar, cep telefonu, mikrodalga fırın gibi elektronik cihazlardan yayılan non-iyonize radyasyonu yüzde 98,5 oranında engelliyor.

İstikbal ve Boyteks Ar-Ge ekibinin yaklaşık bir yıl sürdürdüğü çalışma ile geliştirilen Biocare, nano teknolojik iplikler kullanılarak, özel bir örgü sistemi ve geometri ile Kayseri’de üretildi. Yansıtma özelliği sayesinde kumaş kapladığı alanın içine elektromanyetik dalgaların girmesini neredeyse tamamıyla engelliyor. Biocare’in bu özelliği TÜBİTAK UEKAE, TÜBİTAK BUTAL, Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği, Fatih Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı, İngiliz SATRA Technology Center, HOHENSTEIN, ITS, SGS, ESİM gibi ulusal ve uluslararası kuruluşlar tarafından da test edildi.

Kumaşın tanıtım toplantısında konuşma yapan Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve İstikbal A.Ş Genel Müdürü Memduh Boydak; “Holdingimizin temellerini oluşturan İstikbal, kurulduğu günden beri yüzünü hep yeniliklere çeviren ve sektöründe bir çok ilke imza atan bir marka olmuştur. Ancak bugün sizler ile paylaştığımız Biocare, yalnızca mobilya sektörü için değil bir çok sektörde kullanılabilecek önemli bir buluş olarak değerlendirilmektedir”dedi. Memduh Boydak; “Günlük hayatta mağruz kaldığımız elektromanyetik dalgaları ekranlama özelliğe sahip Biocare kumaşın bir çok farklı projeye de temel teşkil edeceğine inanıyoruz” dedi. Boydak Holding’in Ar-Ge çalışmalarına 2008’de 15 Milyon YTL kaynak ayırdığını vurgulayan Memduh Boydak, “Türk şirketleri olarak küresel rekabet şartlarında Biocare gibi yenilikçi ve inovatif ürünlere yönelmemiz kaçınılmazdır. Başta toplum sağlığına hizmet etmesini arzu ettiğimiz bu katma değerli ürünü ülkemize kazandırmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Biocare ile ilgili teknik detayları aktaran İstikbal A.Ş. Teknik Genel Müdür Yardımcısı Mesut Yiğit; “Biocare günlük hayatta kullanılan elektronik cihazlardan yayılan non-iyonize radyasyonu yüzde 98,5 ‘e varan oranlarda engellemektedir. Bu oran bugüne kadar dünya çapında elde edilen en başarılı sonuçtur” dedi. Kumaşın üretiminde herhangi bir kimyasal madde kullanılmadığına dikkat çeken Yiğit, “Doğa dostu bir ürün olan Biocare’in hiç bir yan etkisi bulunmamaktadır” açıklamasında bulundu.

Biocare kumaşın geliştirilmesinde İstikbal Ar-Ge ekibinin yanı sıra, akademisyen danışmanlar ile birlikte yaklaşık 100 kişilik uzman bir ekip görev aldı. Ar-Ge aşamasında 130 numune kumaş üretildi. Bir yıla yayılan çalışmalar için yaklaşık 1 Milyon YTL kaynak aktarıldı. Patent başvurusu yapılan Biocare kumaşın öncelikle uyku sağlığı nedeniyle İstikbal markalı yatak, yorgan, yastık ve alez ürünlerinde kullanılması planlanıyor. Türkiye’den sonra Avrupa ve Amerika pazarında satışa sunulacak olan Biocare kumaşın tekstil sektörünün yanı sıra, elektromanyetik dalgaları ekranlama özelliğinden dolayı sağlık ve savunma gibi birçok sektörde de kullanılabileceği belirtiliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT