Milano Film Festivali’nde Bir Türk Filmi Finalde

Alışveriş Alışveriş Milano Film Festivali’nde Bir Türk Filmi Finalde

Tarihler: 26 Mart 2007 Pazartesi ~ 31 Mart 2007 Cumartesi

Firma: The Window (Pencere)

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 26, 2007 ~ Mar 31, 2007

Milano Film Festivali’nde Bir Türk Filmi Finalde
Dünyanın önde gelen film festivallerinden Milano Uluslararası Film Festivali’ nde Türkiye’yi, kısa film dalında Muzaffer Çetinkaya “The Window” (Pencere) filmiyle temsil edecek ve “Leonardo Da Vinci Horse” ödülü için yarışacak.

Her yıl Hollywood yıldızlarının ve Avrupalı sinemacıların uğrak yeri olan Milano Film Festivali bu sene 22 Mart - 02 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek. Bu yıl Festivale kabul edilen kısa filmler arasında Türkiye’den ‘The Window’ (Pencere) filmi de var. Yüzlerce başvuru arasından sadece 20 kısa film “Leonardo Da Vinci Horse” ödülü için yarışacak. Yönetmen Muzaffer Çetinkaya kısa filmiyle ödül yolunda iddialı görünüyor.

Film dünyaca kabul edilen birkaç festivalde daha kabul gördü ve önümüzdeki günlerde onlara da katılarak ödül için yarışacak.

Çetinkaya filmini şöyle anlatıyor: “Bu filmi çekmemin iki sebebi var. Birincisi; kısa filmin bir sanat dalından ziyade öğrenci ödevi veya gençlik hobisi olarak görülmesi ve özensiz çalışmaların çoğalması, İkincisi; anlatacak bir hikâyemin olmasıdır.
Bu hikâye, dünya küreselleştikçe insanların birbirlerine daha fazla yaklaşmaları gerekirken, daha duyarsız olmaları ile ilgili. Artık insana dair sorunlara karşı daha ilgisiziz. Daha fazla şiddet eğilimi gösteriyoruz. Şiddeti sıradanlaştırıyoruz.

Bu film günümüz toplumundaki duyarsızlığın ve her şeyde eğlenceli bir yan arama ısrarının hangi noktalara geldiğini anlatıyor. Bazen gülp geçemeyeceğimiz şeyler vardır ve bunlar bize insanlığımızı hatırlatır.”

Çetinkaya filmin gösterimi ve ödül törenine katılmak için önümüzdeki hafta Milano’ya gitmeyi planlıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT