Nike`ın En Hafif ve En Güçlü Basketbol Ayakkabısı

Alışveriş Alışveriş Nike`ın En Hafif ve En Güçlü Basketbol Ayakkabısı

Tarihler: 21 Temmuz 2008 Pazartesi ~ 16 Ağustos 2008 Cumartesi

Firma: Nike

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 21, 2008 ~ Ağu 16, 2008
NIKE’IN EN HAFİF VE EN GÜÇLÜ BASKETBOL AYAKKABISI: HYPERDUNK
Nike’ın gelmiş geçmiş en hafif basketbol ayakkabısı olan Hyperdunk, gücünü Nike`ın devrim yaratan Flywire isimli teknolojisinden alıyor. Hyperdunk’ın atletizm sahalarından basketbol kortlarına geçişi Flywire teknolojisi sayesinde gerçekleşti. Süper güçlü naylon filamentler, tıpkı köprülerdeki süspansiyon tellerininkine benzer bir şekilde ayaklara destek sağlıyor ve sadece ayakkabının yapısı için gerekli olan bölümlerde kullandığı malzemelerle ayakkabının ağırlığında radikal bir düşüş yaratıyor.

Bu teknolojiyi basketbol kortlarında kullanmak için titiz testler yapıldı. Koşu sporunda, tipik kuvvet hareketi ileri doğrudur; ancak basketbolda kullanılacak ayakkabıların, ayaklarının ucunda yukarı doğru 900 kilogramlık bir kuvvet uygulayan 90 kiloluk bir basketbolcuya eşlik etmesi gerekir. Ayrıca bir de yan kuvvetler ve 45 derecelik yan hareketler vardır ve bunların hepsi basketbolda kullanılacak ayakkabının üst bölümünde sağlanacak dengenin ne denli önemli olduğunu gösterir. Nike Spor Araştırmaları Laboratuarında (NSRL) yapılan test çalışmaları sırasında hazırlanan ilk prototip, balede giyilen pisi pisiler kadar küçültüldü ve sadeleştirildi. Bu ilk prototipte, ayakkabının onu giyen sporcuların bileklerinden aşağı doğru kıvrılmadığı görüldü. Tam aksine bu ayakkabı sporculara tam da bu bölgede destek oluyor ve bileklerini burkmalarını önlüyor.

Nike Hyperdunk’ın tasarımcısı, 90`lı yılların başında piyasaya sürülen Air Flight Huarache ve Huarache 2K4`ten esinlenerek klasik bir basketbol ayakkabısı yarattı. Nike Hyperdunk’ın üst bölümü, Flywire filamentlerinden oluşan gözenekli bir kafesle kaplı. Tasarım ve araştırma ekibi, orta ve dış tabandaki esnekliğin artmasıyla Flywire üst parçanın daha dinamik bir kavrayış sunduğunu fark etti. Nike Hyperdunk, Flywire teknolojisini, Nike`ın diğer devrim yaratan teknolojileriyle birleştiriyor. Örneğin, ayakkabının ön bölümünde son derece hafif bir dolgu sunan Lunarlite sünger ve topukta Zoom Air ünitesi kullanılıyor. Bilekteki küçük delik, üst bölümün, zor ve dar açılı hareketlerde bacaklara destek olmasını sağlıyor. Her bir parmak arasına yerleştirilen esneme girintileri ise oyuncuların artikülasyon ve esneme kabiliyetini arttırarak, onlara ekstra denge, esneklik ve rahatlık olanakları veriyor. Sadece 365 gram ağırlığındaki Nike Hyperdunk, ortalama bir basketbol ayakkabısından 85 gram daha hafif.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT