Pirinci Hiç Böyle Görmediniz

Alışveriş Alışveriş Pirinci Hiç Böyle Görmediniz

Tarihler: 02 Mayıs 2012 Çarşamba ~ 02 Temmuz 2012 Pazartesi

Firma: Sezon

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 2, 2012 ~ Tem 2, 2012

Siz hala annenizin pirincini mi kullanıyorsunuz?

Türkiye pirinç piyasasının öncü firmalarından Sezon Pirinç, sofralarınızı rengarenk ve hiç bilmediğiniz lezzetlerle buluşturuyor. Çin menşeili kırmızı ve Himalaya orjinli siyah pirinçler, eğlenceli ve sıra dışı görüntüleriyle olduğu kadar aromatik tatlarıyla farklı lezzetleri sofralarınıza taşıyor

Sofraların vazgeçilmez tamamlayıcılarından pilav artık daha renkli. Risotto’lar, muhallebiler hatta geleneksel tatlılar daha eğlenceli.

Bakliyat sektörünün öncü firmalarından Sezon Pirinç, Çin ve Himalaya orjinli kırmızı ve siyah pirinci sofralarla buluşturuyor. Doğal ya da kimyasal hiçbir renklendirici madde katılmadan, renkleriyle dikkat çeken bu iki ürün sofralarda farklılık yaratmakla kalmıyor, zengin magnezyum içeriği ve benzersiz lezzetiyle yeni alternatifler sunuyor.

İmparatorların pirinci sofralarınızda
Kırmızı ve siyah pirinçlerin sadece lisanslı firmalar tarafından üretilebildiğini ve Türkiye distribütörlüğünü kendilerinin aldığını dile getiren Sezon Pirinç Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, “Kırmızı ve siyah pirinç, Türk tüketicisinin alıştığı beyaz pirinçten lezzet ve besin değeri açısından hayli farklı. Aromatik lezzetleriyle sofralara yeni bir tat katan bu iki ürün, son derece doğal ve lezzetli olmasının yanı sıra, sağlık açısından da son derece faydalı. İçerdikleri magnezyum oranı itibariyle beyaz pirinçten çok daha besleyici olan bu iki ürün klasik pilavlarda ve tatlılarda kullanıldığı gibi füzyon mutfak severlerin yeni lezzetler yaratmasında da kullanılıyor. Kısacası bu iki ürün pirince bakış açınızı değiştiriyor” diyor. Siyah pirincin Çin kökenli olduğunu ve Antik Hanedanlık döneminde sadece imparatorlar için yetiştirilebildiğini dile getiren Erdoğan, “Siyah pirinç artık her ne kadar imparatorlar için yetiştirilmese de hayli kıymetli bir ürün olmayı sürdürüyor. Çünkü canı isteyen bu ürünü yetiştiremiyor. Sadece lisanslı firmalar tarafından ve son derece özenli koşullarda yetiştiriliyor. Himalaya orjinli kırmızı pirinç de sadece kısmen İtalya’da yine aynı titizlikle yetiştiriliyor” diye konuşuyor.

Talepler tahminlerin üzerinde
Aşkın renginin kırmızı, tutkunun renginin ise siyah olduğunu hatırlatan Sezon Pirinç Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, “Kırmızı ve siyah pirinçle sofralarınıza hareket getirmek istedik. Bu ürünleri ithal ederken büyük satış başarıları yaşamayı değil, insanların hayatlarına renk katmayı ve halkımızın yeniliğe ne kadar açık olduğunu göstermeyi hedefledik. İstanbul ve Marmaris gibi bölgelerde bu ürünleri denediklerini ancak kendi illerinde bulamadıklarını dile getiren insanlar firmanıza Van’dan, Diyarbakır’dan, Elazığ’dan telefonlar açıyor. Bu da bizim amacımıza ulaştığımızı gösteriyor” diyor.

Kırmızı ve siyah pirinç sadece klasik ana yemek ve tamamlayıcı olarak kullanılan bir ürün değil. Bu rengarenk pirinçlerle, füzyon mutfağının sofistike lezzetlerinizi masalarınıza taşımak ya da yaratıcılığınızı konuşturmak sizin elinizde. Çünkü bu iki ürün de tatlıdan, tuzluya hatta smoothie’lere kadar pek çok lezzeti masanıza taşımak ve sevdiklerinizi mutlu etmek mümkün!

İşte Sezon Siyah pirinçle yapılmış sıra dışı ve unutulmaz lezzetlere bir örnek:

Sezon Rüyadayım Smoothie
3 kişilik
Malzemeler:
½ Su bardağı Sezon haşlanmış siyah pirinç, 250 gram çilek, 1 adet muz, 3 yemek kaşığı yaban mersini
10-15 adet dondurulmuş frambuaz
10-15 adet dondurulmuş böğürtlen
250 gram yağsız yoğurt, 150 ml süt
1 top vanilyalı dondurma (ya da bir tatlı kaşığı vanilya şurubu)
İsteğe bağlı şeker

Hazırlanışı:
Sütü ve yoğurdu blenderdan geçirerek buzdolabında bekletin.
Muz ve yaban mersinini buzlukta 5 dakika bekletin daha sonra buzluktan çıkararak haşlanmış pirinci ve pirinci içinde haşladığınız suyu dondurulmuş meyveleri ve vanilyalı dondurmayı blenderdan geçirin.
Saplarından ayrılmış çilekleri süt ve yoğurt karışımına ilave edin. Yaklaşık 15 saniye daha blenderda karıştırın ve diğer malzemeleri üstüne ilave edin.
Spatula yardımıyla tamamen karıştığından emin olun ve çilekle süsleyerek servis edin.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT