10.Antalya Kum Heykel Festivali

Tarihler: 31 Aralık 2016 Cumartesi ~ 31 Aralık 2016 Cumartesi 31 Aralık 2016 23:00

Yer: Sandland Lara

Ücret: 1. Kategori - Tam 17.00 TL,Öğrenci(8-18 Yaş) 14.00 TL,Çocuk (3-7 Yaş) 12.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 31, 2016 ~ Ara 31, 2016
Bu yıl 10.kez düzenlenen Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali, bu kez dünyanın 7 harikasına ev sahipliği yapıyor.

Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali (SANDLAND) devasa boyutlarda yüzlerce kum heykelin sergilendiği, alan genişliği, katılan sanatçı sayısı ve kullanılan kum miktarı gibi özellikleriyle dünyanın en büyük kum heykel etkinlikleri arasında yer almaktadır. TC Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa Belediyesi, Antalya Tanıtım Vakfı ve Antalya Gazeteciler Cemiyetinin de aralarında bulunduğu pek çok kurum ve kuruluş tarafından desteklenen etkinlik Global Design Art Works tarafından düzenlenmektedir.

Kum heykel sanatı son yıllarda dünyada yeni yeni yaygınlaşan özel bir ephemeral (geçici) sanat türüdür. Alternatif sanatlar kapsamında yer alan kum heykel etkinliklerinde sadece su ve kum kullanılmaktadır. Kum Heykeltıraşlar yapılan heykelin boyutları da göz önünde tutularak çalışmalarını solo ya da 2-3 kişiden oluşan ekipler halinde yürütürler. Sonuçta ise ortaya yüzlerce ton ağırlığında, metrelerce uzunluk ve yüksekliğe sahip sadece suyun ve kumun kullanıldığı muhteşem eserler ortaya çıkar. Kum Heykel Sanatı hiçbir şeyin kalıcı olmadığı ve her şeyin bir gün yok olacağı felsefesini taşır. Bu yüzden izleyenleri hayrete düşüren bu eşsiz eserler kısa bir dönem sergilendikten sonra yıkılarak tamamen ortadan kaldırılırlar.

Antalya’nın dünyaca ünlü Lara Sahil Bandında 10 bin metrekare alanda, yaklaşık 10 bin ton nehir kumu kullanılarak, dünyanın birçok ülkesinden katılan profesyonel kum heykel sanatçılarının yaklaşık 3 hafta süren performansları neticesinde yaratılan muhteşem eserler her gün 10.00-23.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Artık gelenekselleşen etkinlik her yıl artan ilgi ve ziyaretçisiyle Antalya ve Türkiye’nin en önemli kültür-sanat etkinlikleri arasına girmiştir. Sanatın en doğal, en muhteşem ve en eğlenceli halini yansıtan bu eşsiz etkinlik her yıl farklı bir temada düzenlenmektedir.

- 04.05.2016 - 31.12.2016 Tarihleri arasında saat 10:00 - 23:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.- Bilet belirtilen tarih ve saatler arasında 1 kez giriş hakkı sağlar. - 0-2 Yaş çocuklar ebeveynlerinin yanında ücretsizdir.  - İndirimli bilet satın alan kişilerin, festival alanına giriş esnasında yaralandıkları indirimi belgeleyen, geçerli bir kimlik kartı ibraz etmesi gerekmektedir. - Hava koşullarından kaynaklanan olumsuzluklar sonucu meydana gelecek teknik sorunlarda ve bu gibi nedenlerle festival alanının kısmen veya tamamen geçici bir süre ziyarete kapatılması nedeniyle, organizator firma tarafından sorumluluk kabul edilmemektedir.- Etkinlik Başlangıç: 10:00 -23:00

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT