Mutfakta bilmeniz gerekli tüm temel bilgilerden oluşan, "9 Adımda Temel Aşçılık" workshop etkinliği SOFFA mutfağında gerçekleşiyor.
1. Ders Bıçak Teknikleri ve Kesim şekilleri 22 Aralık 2015 Salı 19:00-23:00
Mutfağın temeli olan Bıçak Kullanma Tekniklerinin anlatıldığı bu derste ,bıçaklar ,kesim şekilleri gösterilecek olup 9 hafta boyunca kullanacağımız temel bilgiler ve chef bıçağınız ilk derste verilecektir.
Eğitim süresince kendi özel istasyonunuzda çalışacak ve profesyonel şefler eşliğinde aşçılığın temel prensiplerini öğreneceksiniz.
2. Ders Ana ve Türev Soslar ve Çorbalar, Hazırlama ve Kullanma Metodları 24 Aralık 2015 Perşembe 19:00 - 23:00
Tavuk suyu (DEMO) Kahverengi et suyu (DEMO) Sarımsaklı Mayonez Béchamel sos Veloute sos (DEMO) Gaspaccio Borsh Çorbası
3. Ders Et Çeşitleri ve Yapıları, Pişirme Teknikleri ve Püf Noktaları 29 Aralık 2015 Salı 19:00 - 23:00
Bonfile ayıklama ve temizleme teknikleri (DEMO) Mire Poex Sebzeleri ile Fırında Bonfile Karamelize Soğanlı Antrikot Hünkar Beğendi Pom Şato patates
4. Ders Tüm Detaylarıyla Tavuk Pişirme Yöntemleri 5 Ocak 2016 Salı 19:00-23:00
Bütün tavuk açma Asya usulü tavuk kanatları tatlı ekşi sos ile Cosce di Pollo parmesan dolgulu Schnitzel ve taze otlarla tatlandırılmış tereyağı ile Pommes au four ekşi krema ve Frenk soğanı ile
5. Ders Pilavlar ve Pirinç Çeşitleri, Pişirme Teknikleri ve Püf Noktaları 7 Ocak 2016 Perşembe 19:00-23:00
Çin Pilavı Arborio Pirinci ile Mantarlı Risotto Firik Pilavı Yasemin Pirinçli Safranlı İran pilavı
6. Ders Deniz ürünleri Seçme, Temizleme ve Pişirme Teknikleri 12 Ocak 2016 Salı 19:00-23:00
Ahtapot Pişirme ve Salata Yapımı (DEMO) Balık Ayıklama ve Fileto Çıkartılması (levrek) Tereyağlı Istakoz (DEMO) Karidesli Levrek Sarma Bademli Balık Sosu Kırmızı Şarap Sirkeli Vinegret Sos
7. Ders Taze Makarna Hamuru Hazırlama ve Makarna Sosları 14 Ocak 2016 Perşembe 19:00-23:00
Taze makarna hamuru yapımı Linguine yapımı Karidesli Noodle (Demo) Tavuklu Pesto soslu Tagliatelle Ravioli 3 Peynir Dolgulu ve Domates Sosu ile
8. Hafta Pastacılık Teknikleri 19 Ocak 2016 Salı 19:00-23:00
Yulaflı Kurabiye Alman Pastası Orman Meyveli Tart Sütlü Çikolatalı Mus
9. Hafta Ekmek yoğurma ve Şekillendirme 21 Ocak 2016 Perşembe 19:00-23:00
Grissini Paskalya Çöreği Ciabatta Sokak Simidi
**Mezuniyet kokteyli
- Katılımcı belgesinde isminizin yazması için programdan en az 24 saat önce ad-soyad bilgilerinizi biletix@soffamutfak.com adresine gönderebilirsiniz.- Eğitim haftada 2 gün olmak üzere 9 ders olarak planlanmıştır.- Dersler Salı ve Perşembe günleri saat 19:00 ‘da başlayacaktır.- Eğitim Soffa Mutfak Atölyesinde 7 kişilik özel mutfakta verilecek olup, katılımcılar tek olarak kendi istasyonlarında çalışacaktır.- Katılımcıları 9 ders boyunca öğrenecekleri bilgiler kitapçık olarak verilecektir.- Katılımcılara özel şef bıçakları ve Soffa logolu önlük hediye edilecektir.- Eğitimin başlangıç ve bitiş tarihleri:6 Ekim -3 Kasım 2015- 29 Ekim tarihinde ders yapılmayacaktır.- Mezuniyet 3 Kasım Perşembe günü yapılacak olup, katılımcıları Soffa Mutfak Atölyesi Amatör Aşçılık - Başlangıç Seviyesi sertifikası verilecektir.
Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.