Alternatif Perde: Devremülk

Tarihler: 24 Temmuz 2013 Çarşamba ~ 24 Temmuz 2013 Çarşamba 21:30

Yer: Feriye Sineması

Ücret: 19.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, mekan gişe

Adres: Ortaköy Mah. Çırağan Cad. No: 40 Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 227 22 16

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 24, 2013 ~ Tem 24, 2013

1.Gösterim: 17 Temmuz Çarşamba saat 21:30 - Ortaköy Feriye Sineması
2.Gösterim: 24 Temmuz Çarşamba saat 21:30 - Ortaköy Feriye Sineması
Yönetmenle Masterclass: 26 Temmuz Çarşamba saat 19:30 - SAE Institute 

* Biletler sadece web sitesinden ve satış noktalarından temin edilebilir. Ortaköy Feriye sinemasında bilet satışı olmayacaktır.
* Masterclass ücretsizdir ve katılımcı sayısı sınırlıdır. İlgilenenler referans numarasıyla info@filmhafizasi.com adresi üzerinden ön rezervasyon yaptırabilir.

Alternatif Perde Hakkında

Farklı ve yenilikçi kültür-sanat etkinlikleri düzenleyerek Türkiye'deki bağımsız sinema algısını güçlendiren Fil'm Hafızası yeni projesini gururla sunar: Alternatif Perde.  

Yaklaşık bir yıldır 2.500’den fazla sinema seyircisini farklı tür ve ülkelerden kısa filmler ile buluşturan Fil’m Hafızası, Alternatif Perde ile Türkiye'de festivaller dışında gösterilmemiş, yani vizyona girmemiş uzun metraj bağımsız filmleri bilinçli ve özgün sinemaseverlere ulaştırmayı hedefliyor. Ana akım sinemanın dışında kalan yerli ve yabancı birçok bağımsız film, Alternatif Perde kapsamında hem gösterilecek, hem gösterimleri takip eden hafta, yönetmenin de katılacağı bir atölye çalışmasına konu olacak. Alternatif Perde 17 Temmuz itibariyle ödüllü yönetmen Ufuk Aksoy 'un ilk uzun metrajı Devremülk ile başlıyor. 

Devremülk Hakkında

Kısa süreliğine de olsa bir yalnızlaşma denemesine karşıt yine yalnız kalamama; kaçamama, kıstırılma halini iki dişi profil üzerinden resmeden Devremülk yalınkat renkleri arasında seyircisine çok şey anlatan bir uzun metraj. 

Zihnine üşüşmüş şeytanları kovmak, ruhuna biraz olsun nefes aldırmak için puslu bir adada bir eve kapanmaya niyetlenen bir genç kadın, dört günlük bir yalnızlık. Akabinde bir davetsiz misafir: Zamanı paylaşmak zorunda kalacağı bir "ikinci kadın". Filmin iki oyuncusu Gökçe Deniz Balkan ve Melike Arslan, bu minimal yapıyı 'yabancı' kavramı özelinde,  şüphe yüklü mesafeleri adeta görünür kılarak şekillendiriyorlar. 

Sahip olmak, yalnızlık ve tedbil-i mekan üzerine sessizlikler ve kısa cümlelerle upuzun hikayelere şahit olacağınız, yer yer kendinizi, annenizi, çok sevdiğiniz eski bir kız arkadaşınızı göreceğiniz bu 81 dakikalık naif ve samimi seyrin senaryosu yine Ufuk Aksoy ve Gökçe Deniz Balkan'a ait. 

Yönetmenle Masterclass

26 Temmuz Cuma akşamı SAE Institute'ta yönetmen Ufuk Aksoy 'un katılımıyla bir Masterclass - Atölye Çalışması yapılacak. Kısa filmleri ve reklam filmlerinden tanıdığımız Aksoy ile ilk uzun metraj çalışması üzerine söyleşmek, kısa ve uzun metraj üzerine bilgilenmek, ödüllü yönetmenin tecrübesinden faydalanmak isteyen herkesi Devremülk 'ün seyrine ve akabinde atölyesine bekliyoruz. 

http://www.filmhafizasi.com

- Film gösterimlerinin başlamasından sonra salona izleyici alınmaz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT