Amazonlar’dan Müzik Atölyesi - Magda Dourado Pucci

Tarihler: 22 Kasım 2010 Pazartesi ~ 22 Kasım 2010 Pazartesi

Yer: Gitarcafe

Nereden Alınır: Gitarcafe

Adres: Caferağa Mah. Sakızgülü Sok. Taranto Apt. No: 7/1 Kadıköy İstanbul Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 348 60 55

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 22, 2010 ~ Kas 22, 2010

Amazonlar’dan Müzik Atölyesi - Magda Dourado Pucci

Bugün Brezilya’da 200 farklı dil konuşan 500 yerli halk yaşıyor. Bu halkların müziklerini Brezilyalılar bile pek az tanımakta. Magda Pucci, atölyede Rondonia’dan Paiter-Surui, Ikolen-Gaviao, Acre’den Huni-Kuin-Kaxinawa, Minas’tan Maxacali ve Krenak, Mato Grosso-Xingu’dan Suya ve Kamayura, Roraima’dan Paaka-Nova gibi kimi halkların kültürel çeşitliliği hakkında konuşacak. Atölyede katılımcıların bu halkları kültürel çeşitlilikleri içinde kavramasına yönelik algılama, dinleme ve şarkı söyleme gibi etkinlikler yer alıyor.

Magda Dourado Pucci, tüm dünyadan geleneksel müzikle ilgili olarak 1993’ten bu yana kapsamlı araştırmalar yürütüyor. Sao Paolo’da orkestra şefliği ve antropoloji dallarında eğitim gören Pucci, Macaristan’da Zoltan Kodaly kursuna katıldı, New York Manhattan Scool of Music’te caz eğitimi aldı. Halen doktorasını yapmakta olduğu Amsterdam Üniversitesi’nde, aynı zamanda konuk profesör olarak kültürel müzikoloji desleri veriyor. Aynı zamanda, müzik direktörü, aranjörü ve prodüktörü olduğu Sao Paolo’dan Mawaca adlı toplulukta söylüyor. Grubun Amazon halklarına adadığı Rupestres Sonoros albümü Avrupa Dünya Müziği listesinde üst sıralarda yer alıyor. Sao Paolo’da Planeta Som adlı radyo programını sürdürmekte olan Pucci, aralarında Türkiye’den Muammer Ketencoğlu da bulunan Akdenizli 21 müzisyenle bir Akdeniz Orkestrası oluşturarak konser verdi.
Ayrıntılı bilgi için: gitarcafe.atolye@gmail.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT