Çağdaş Sanat Okumaları 2

Tarihler: 17 Nisan 2016 Pazar ~ 17 Nisan 2016 Pazar 17 Nisan 2016 10:30

Yer: Borusan Contemporary

Ücret: - 100.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 17, 2016 ~ Nis 17, 2016
Çağdaş Sanat Okumaları 2

ÇAĞDAŞ SANAT OKUMALARI

Çağdaş Sanat Okumaları, çağdaş sanata yakınlaşmak isteyenler için bir başlangıç ve temel oluşturmayı hedefliyor.

Çağdaş Sanat Okumaları-II: Modernizm Sonrasında Sanat

Eğitmen:Nihal Elvan Erturan

“Çağdaş Sanat Okumaları-II”de, tanımı ve kapsamı giderek değişen çağdaş sanata odaklanılıyor. 20. yüzyıl ortalarından günümüze hızlı dönüşümlerin yaşandığı bir süreç ele alınıyor. Minimalizm, pop sanat, op sanat, kavramsal sanat, feminist sanat, hiperrealizm, arazi sanatı, sokak sanatı ve yeni dışavurumculuk gibi pek çok farklı anlayışın izi sürülüyor. Modernizm sonrasındaki dinamikler, 1945, 1968, 1980 gibi tarihi kırılma noktalarından yola çıkılarak; ekonomik, sosyal ve politik bağlamda değerlendiriliyor.

Bu etkinlikte, sanatın; küreselleşme, ekoloji, cinsiyet politikaları, kimlik, bellek, popüler kültür ve tüketim gibi yeni konuları ile fotoğraf, yerleştirme, video, performans gibi çağdaş biçimlerine de değiniliyor. Yapıt çözümlemeleri ve karşılaştırmalı okumalarla çağdaş sanatta kullanılan ortam, teknik ve süreçler ele alınıyor. Katılımcılarla Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’nda yer alan sanatçılar ve yapıtlar üzerinden yeni medya sanatına da bakılıyor.

“Sanatı tanımlamak zorlaşıyor mu?”, “Sanat sadece yaratıcı ve özgün mü olmalı?”, “Sanat mekânlarında, bienallerde, fuarlarda ya da kamusal alanlarda karşılaştığımız ‘sanat yapıtları’na giderek yabancılaşıyor muyuz?” gibi sıklıkla aklımıza gelen sorular katılımcılarla birlikte tartışılıyor.


Nihal Elvan Erturan

1994’de Ankara Anadolu Lisesi’ni, 1998’de Hacettepe Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü’nü bitirdi. 2001’de aynı üniversitede Türk Plastik Sanatları’nda Otodidakt ve Naif Sanat, Çocuk Yaratıcılığı (1950–1960) başlıklı teziyle yüksek lisansını tamamladı. 2000–2001 arasında yönetmen Yavuz Özkan’ın asistanlığını yaptı. 2002–2003 yılları arasında İMKB Ankara Sanat Galerisi Yöneticisi olarak çalıştı. 2003–2005 arasında Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık’ta Sermet Çifter Salonu sorumlusu ve sergi koordinatörü olarak görev aldı. 2005 ve 2006 yıllarında Beşiktaş Çağdaş Sanat Galerisi’nde yönetici olarak çalıştı. Çok sayıda sergi kitabı ve katalogu hazırladı. Çağdaş sanat üzerine yazıları yayımlandı. Çocuklara yönelik yayınlarda yazar ve danışman olarak yer aldı. Evli ve bir Can’ı var. Çocuklar ve sanat üzerine düşünmeyi sürdürüyor. 2016’nın bahar aylarında gerçekleştirilecek 4. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’ni hazırlayan organizasyon içinde yer almaktan keyif alıyor.

13.00-14.00 arasında ara verilecektir.

Kontenjan:20 kişi

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT