Doğuş Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi’nde Yaz Workshopları!

Tarihler: 02 Temmuz 2009 Perşembe ~ 14 Temmuz 2009 Salı 2, 7, 9, 14 Temmuz 2009 Saat: 10:00-17:00

Yer: Doğuş Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 2, 2009 ~ Tem 14, 2009
Doğuş Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi’nde Yaz Workshopları!
İç Mimarlık, Endüstri Ürünleri ve Resim Bölüm Ücretsiz Workshoplar Düzenliyor.

Hiç merak ettiniz mi? Bir içmimar tasarım yaparken hangi soruları sorar ya da nelere dikkat eder? Doğuş Üniversitesi araştırma görevlilerinden A. Hikmet Başaytaç İç mimarlık üzerine hazırladığı workshopta işte bu soruların cevabını arıyor. Ayrıca günlük hayatta kullandığımız mobilya, ev aksesuarları, vb. birimleri düşünerek, yeni fikir ve kullanım özellikleriyle yorumlanıyor.
Bir içmimarın evimizi dekore ederken seçtiği ve gündelik hayatımız içinde kullandığımız ürünleri kimler, nasıl tasarlar? Yard. Doç. H. Eser Tezeren başkanlığında yürütülecek Endüstri Ürünleri Tasarımı workshopunda tasarımdan ürüne giden süreç işleniyor.

Görsel İletişim Tasarım Bölümü ise aktüel habercilikte, haber üretim süreci ve haber sunumunu ele alıyor. Yapılacak workshopta katılımcılara, daha önce bilinmeyen ya da güncel olarak gelişen ilginç olayların gerçeğe bağlı kalarak, nasıl medyada haber yapılabileceğinin yöntemleri anlatılıyor. Öğretim Görevlisi Nesrin Akören’in hazırladığı workshopta kuramsal bilgilerin ışığında uygulamalara yer veriliyor.
Resim Bölümü, Ressam ve Yard. Doç. M. Sadık Altınok başkanlığında, İstanbul Ex Libris Akademisi Derneği Temsilci ve Üyeleri katılımıyla, özgün baskı tekniğini kullanarak ex libris workshopu düzenliyor. Basılı kitap geleneğiyle, neredeyse akran olan Ex Libris uygulaması, kitapseverlerin kitaplarının iç kapağına yapıştırdıkları ve aidiyet belirten, üzerinde değişik grafik yapıtlardır. Workshopun katılımcıları, bu gelenek ve kültür hakkında bilgi sahibi olurken, kendi exlibrislerini üretecekler.

Katılımcılar düzenlenen workshoplarla hem bu meslekler konusunda bilgi sahibi olurken, hem de meraklıları sanatın yaşam içindeki yansımalarına şahit olacaklar.
Siz de kendi evinizi dekore edip, kahve fincanınız tasarlayabilir, kitaplarınız için exlibrisler üretebilirsiniz.

Program:
İç Mimarlık : 02 Temmuz 2009 Perşembe Saat: 10:00-15:00
Endüstri Ürünleri Tasarımı : 07 Temmuz 2009 Salı Saat: 10:00-15:00
Görsel İletişim Tasarımı : 09 Temmuz 2009 Perşembe Saat: 10:00-15:00
Resim : 14 Temmuz 2009 Salı Saat: 10:00-17:00


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT