Drama Görsel Sanatlar

Tarihler: 25 Haziran 2007 Pazartesi ~ 30 Haziran 2007 Cumartesi

Yer: Drama Görsel Sanatlar

Nereden Alınır: e-mail: dramagorselsanatlar@gmail.com

Telefon: 0212 252 90 09/08

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 25, 2007 ~ Haz 30, 2007
BU FİKİR NEREDEN ÇIKTI?
Bu işi bizim kadar kimse ciddiye almadı bunu biliyoruz. Biz aslında uzun dönemdir sektörün içindeyiz. Bu konuda " durum tespiti" yapabiliyor olmamızdaki neden de bu zaten. Sette, figürasyonla ilgili yaşanan sıkıntıları birebir biliyoruz. Yapım sektörünün temelde ne istediğini de biliyoruz. Bu işin, yapımcı, oyuncu ve ajans olmak üzere üçayağı varsa biz üçayağında yere sağlam basabileceği zemin hazırlıyoruz. Zamanla; ilgili sektör de bizim ne yapmak istediğimizi anlayacaktır.
Ve bizi gelecekte herkes takdir edecek, bundan eminiz.
Aslında bu düşünce; sektörün içinde bulunduğu durumdan çıktı. Görünen köy kılavuz istemez. Oyunculuk sektörünün, bugünkü talepleri karşılayamadığı bir gerçektir. TV kanallarının sürekli yayında olan dizileri 70- 80 arasında, bunların haricinde sürekli geliştirilen birçok proje de var. Üstelik izlediğimiz projelerde kalite günden güne artıyor. Artık sinema sektörü de senede 100`e yakın meyve veriyor. Bu projelerin başrol oyuncuları haricinde, alt kadrolar için, ciddi bir açık doğuyor. Oyuncular aynı yayın döneminde iki, hatta üç dizide bile rol alabiliyor. Yetişmiş alt oyuncu kadrosu kurulmasında oldukça zorluk çekiliyor. Bizler sektörün içinde olduğumuz içinde bu konuda yaşanan sıkıntıları biliyoruz. Bizlerde bu sorunlara çözüm üretmek amacıyla; Türkiye`de ilk kez Figürasyon ve Kamera Oyunculuğu üzerine eğitim veren bir organizasyon oluşturduk.

DRAMA GÖRSEL SANATLAR NE İŞ YAPAR?
Bizim hedefimiz sektöre; yetişmiş, hazır alt kadrolar sunabilmektir. Unutulmaması gereken bizim cast ajansı olmadığımızdır. Bizim organizasyonumuzda eğitim ana unsurdur. Amacımız; kendi stüdyolarımızda; kamera ve yönetmen eşliğinde temel deneyimleri kazandırmaktır. Bir dizi ya da sinema veya reklâm projelerinde, kadroların kurulmasında ki standartları yukarı çekmektir. Ayrıca biz kurum olarak; yetenekli gördüklerimizi, verdiğimiz temel derslerin haricinde ücretsiz periyodik eğitime de alıyoruz. Çünkü onlar bizim vitrine çıkardığımız ürünler. Ne kadar donanımlı ve deneyimli vitrine koyarsak alıcısı da o kadar istekli olacaktır. Biz bu eğitimimizden geçen herkesle menajerlik anlaşması da yapıyoruz. Yani onları sadece eğitmiyoruz, onlara bir gelecek kurmak için emek ve çaba harcıyoruz. Bunu da iyi niyetimizden değil, ortaya koyduğumuz sistem gereği yapıyoruz…PEKİ SİZ NEDEN BİR CAST AJANSI DEĞİLSİNİZ?
Bunun birçok nedeni var. Figürasyon olayı bizde biraz yanlış anlaşılan bir şey. Herkes isterse "cast ajansı" açabiliyor. Benim bildiğim emlakçıdan dönme birçok kişi ve kurum sektörde iş yapıyor. Tabi görünürde olabilir gibi görünen bu durumun, zamanla oldukça ciddi sorunları ortaya çıkıyor. Dizi ismi verip, birçok kişi kayıt parası adı altında ciddi rakamlar alıyor. Bugün gazetelere bakarsanız sadece telefon numarası verip oyuncu arayan birçok ilan göreceksiniz. Biz bunların bir gün sektörden çekilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Birde bizim temelde farkımız, sadece oyuncu ajansı olmamız. Yani model ve stand hostesi hizmetleri veya Tv Seyirci hizmetleri vermiyoruz. Tek motivasyonumuz figürasyon ve oyunculuk üzerine. Tabi bu da gerçekten çok önemli bir hizmet anlayışı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT