Edirne

Tarihler: 08 Ekim 2017 Pazar ~ 08 Ekim 2017 Pazar 08 Ekim 2017 07:00

Yer: Bilgi İstasyonu

Ücret: 1. Kategori - 227.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 8, 2017 ~ Eki 8, 2017
Muhteşem kültürüyle sizleri hayran bırakacak Edirne turunda yerinizi alın.

Roma’dan Bizans İmparatorluğu’na, Osmanlı’dan günümüz Türkiye’sine, şahit olduğu sayısız tarih sahnesinde değerini artırarak koruyan bir kültür mabedidir Edirne...”

“Şehir” ismini ilk olarak Roma İmparatoru Hadrianus’tan almışsa da Edirne, gerçek anlamda Osmanlı’nın kıymetlisi olmuş ve kudretli imparatorluğa 92 yıl boyunca başkentlik yapmıştır. Haçlı Seferleri’nden ve daha sonra karşlılaştığı işgallerden yaralı ancak azimli bir savaşçı gücüyle çıkan, atlattığı badirelerde büyük ganimetler biriktiren Edirne, bugün bir tarih, sanat, eğitim ve lezzet müzesi gibidir.
İşte bu eşsiz toprakları daha yakından tanımak için çıkacağımız turumuzda, Edirne’ye büyük önem vermiş Bizans İmparatorluğu’nun buradaki arkeolojik izlerini yakalayacak, tüm zamanların en büyük mimarlarından Mimar Sinan’ın “ustalık eserim” dediği ve Unesco Dünya Mirası Listesi’nde bulunan, büyüleyici Selimiye Camii’ni tüm detayları ile bir şölen gibi yaşama ve tanıma fırsatını yakalayacağız.
Edirne dendiğinde olmazsa olmazlar arasında sayılan ve iç süslemeleri ile Osmanlı sanatının en görkemli örneklerini üzerinde taşıyan Muradiye Camii, nice soylu hükümdarlık üyesine ev sahipliği yapmış Edirne Sarayı ve Lozan Anlaşması ile kazanılan diplomatik zaferi temsil eden Lozan Anıtı gezimiz sırasında doya doya keşfetme imkânımız olacak diğer özel noktalardan.Ayrıca interaktif müze deneyiminin en iyi örneklerinden olan ve “Avrupa Konseyi Müze Ödülü”ne sahip Sağlık Müzesi, zanaatkârların kıpır kıpır mekânı Edirne Çarşısı, tadı damaklarda kalan, ünlü yaprak ciğeri ve püfür püfür manzarası ile Meriç Nehri de bizleri bekliyor olacak.  
Hiç bilmediğiniz ve keşif dolu bir Edirne için bu ayrıcalıklı gezimizi kaçırmayın... 

Buluşma Yeri ve Saati: Kadıköy Haldun Taner Sahnesi önü, saat: 07.00
Taksim  AKM önü, saat: 07.30
Güzergâh: Otoyoldan Edirne’ye gidiyoruz, yolda bir mola veriyoruz. Edirne’ye varış saatimiz 11.00. Selimiye Külliyesi, Karaağaç, Tarihi Edirne Tren İstasyonu (Trakya Üniversitesi Rektörlük Binası), Lozan Anıtı.

Öğle yemeği: Lalezar Restoran
Öğleden sonra: Muradiye Camii, Kırkpınar, Edirne Sarayı, Beyazıt Külliyesi ve Sağlık Müzesi, Edirne Sarayı, Mimar Sinan Köprüsü, Gazi Mihal Camii, Saat Kulesi, Bizans dönemi kalıntıları, Üç Şerefeli Camii, Kapalıçarşı, Rüstem Paşa Hanı, Ekmekçioğlu Ahmet Bey Kervansarayı, Eski Cami, İstanbul’a aynı yol üzerinden dönüş

Fiyata dâhil hizmetler: Klimalı otobüs ile ulaşım, sabah kahvaltılık poğaça, uzman rehberlik, camilerdeki bağışlar, öğle yemeği, çay ikramı, müze giriş ücretleri.

Hediye: Tur bilgi notlar

Önemli Notlar:
Tur programımızda belirtilen saatte araçlarımız hareket edecektir ve grubumuz tura başlayacaktır. Tur buluşma yerimizde hareket saatinden 15 dakika önce bulunmanızı gerekmektedir. Geç kalınması durumunda sorumluluğun firmaya ait olmadığını belirtmek isteriz. 

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT