Eminönü Divan Yolu Gece Yürüyüşleri

Tarihler: 19 Ağustos 2017 Cumartesi ~ 19 Ağustos 2017 Cumartesi 19 Ağustos 2017 19:30

Yer: Bilgi İstasyonu

Ücret: 1. Kategori - 75.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 19, 2017 ~ Ağu 19, 2017
Eminönü Divan Yolu Gece Yürüyüşleri, Bilgi İstasyonu'nda...

"Artık tramvayın camından dışarı bakarken, lila etekleri ve ipek eşarpları ile evlerine koşturan Osmanlı hanımefendilerine başınızla selam verecek, küçük çocukların peşinden tatlı bir telaşla koşturan dayelere gülümseyecek, ağır adımlarla dairelerine dönen efendilere hayırlı günler dileceksiniz. Divan Yolu’ndan tarih ile geçecek, anı ve hikayeleri tarihten geçemeyeceksiniz...

Heybetli meşelerin, Osmanlı ahalisini serin gölgelerinden şehir merkezine yolcu ettiği "Meşe Yolu", diğer bir adı ile "Divan yolu", halen binlerce yıllık görevinin başında. Bugün yürüyenler kadar, tramvay yolcularını da gidecekleri yere kadar selamlayan tarihi yol; kollarını Yeni Cami’ye dolar, Eminönü'nde soluklanır, Aksaray'a gülümseyen bir bakış atar.

"Divanyolu"nda yürümek, hele ki gece yürümek, tarihi adımlamak, nostalji ile sarmalanmak, geçmişin seslerini dinlemektir. Ay ışıklarının nostaljik atmosferi etrafınızı sararken, asırlık bir başkentin sayfalarını karıştırırken, kimi halen şaşırtan kimi ilk kez duyulan yüzlerce hikayeyi duymaktır, saray masallarına hayran kalmaktır.

Birkaç adım atıp yüzünü geceye çevirmiş kıymetli miras Yeni Camii ile karşılaşmak, köşeyi dönüp hükümdarların türbelerinde dua etmek, birkaç dakika sonra Bab-ı Ali'de nefeslenmek, sıcak bir akşam kahvesi içmek, sonra külliyeler ve hamamlar arasında film tadında, sanatla ve mehtapla harmanlanmış bir yolculuğa çıkmaktır "Divanyolu"nda yürümek.

Siz de bu yolda yıldızlar eşliğinde bizimle yürümek isterseniz, davetlimizsiniz."

Buluşma Yeri ve Saati: Beyazıt Tramvay Durağı 19:30 
(Gezimiz saat 22:30’da Eminönü Yeni Camii Önünde Sona Erecektir).
Güzergâh: Eminönü Yeni Cami, Cağaloğlu Bab-ı Ali, Hacı Beşir Ağa Camii, Zeynep Sultan Camii, Cağaloğlu Hamamı, İran Sefareti, Düyun-u Umumiye, II.Mahmud Türbesi ve Divanyolu Külliyeleri, Ragıp Paşa.

Fiyata dâhil hizmetler: Uzman rehberlik, camilerdeki bağışlar, çay ikramı, tur boyunca her katılımcı için mikrofon ve verici sistemi.

Notlar:
Tur buluşma yerinde hareket saatinden 15 dakika önce bulunmanızı gerekmektedir. Geç kalınması durumunda sorumluluk firmaya ait değildir.
Tüm turlarda, turda anlatım yapan rehberi daha iyi duyabilmeniz için, rehber kulaklık sistemi kullanılmaktadır.

- Bilet alanların 444 54 18 nolu telefondan kayıt yaptırmaları gerekmektedir. - Tur buluşma yerinde hareket saatinden 15 dakika önce bulunmanızı gerekmektedir. Geç kalınması durumunda sorumlululuk firmaya ait değildir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT