“Fiziksel Komedi, Doğaçlama ve Modern Palyaçoluk”

Tarihler: 22 Mart 2010 Pazartesi ~ 02 Nisan 2010 Cuma

Yer: KargART

Ücret: Aylık 120TL

Nereden Alınır: www.kargart.org

Adres: Kadife Sokak No 16 Kadıköy İstanbul Kadıköy İstanbul

Telefon: 0 216 330 31 51

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 22, 2010 ~ Nis 2, 2010

Eğitmen: Güray Dinçol
Süre: Ayda 4 gün, 10 saat
Katılımcı Sayısı: Katılımcı sayısı en az 8, en fazla 20 kişi ile sınırlıdır.

“Fiziksel Komedi, Doğaçlama ve Modern Palyaçoluk”

Geleneksel sirk formlarından biri olan “Palyaçoluk”, bugün birçok ülkede tamamen kendine özgü bir çalışma biçimine sahip dinamik bir performans türü. Dünya çapında binlerce okulu, atölyeleri, sirk okullarında kürsüleri ve kendine has bir seyirci kitlesi olan bu sanat,çağdaş sahne sanatçıları tarafından dans, juggling, müzik, akrobasi, mim gibi farklı disiplinlerden beslenerek yaratılan özgün palyaço karakterin seyirciyle buluşmasıyla şekillenen pedagojik bir yolculuk esasında. Sanılanın aksine zorlama bir komedi asla değildir palyaçoluk. Tiyatroyla çok geniş bir kesişim kümesi olan bu disiplin, `an` odaklı olup, kurgunun ötesinde her anı yaşayan, performans anında gelişebilecek her şeyi oyuna dönüştürmeye açık bir performanstır. Atölye’de hedeflenen ülkemizde tanınmayan ya da sadece makyajlı, peruklu animasyon palyaçosu olarak yanlış algılanan bir disiplinin temel çalışma metodlarının katılımcılarla paylaşılması ve nihai hedef olarak her bir katılımcının sahne üstünde sergileyebileceği bir numarasının ve palyaço karakterinin oluşmasının sağlanmasıdır. Katılımcının, kendi komiğini tamamen kendi malzemesinden yola çıkarak ortaya çıkartan çalışmanın amacı, sadece bir kırmızı burun kullanımıyla ‘durum ve an komedisi yaratmak’ ve hem seyirci hem performansçı için bir oyun hazzı oluşturmak olarak özetlenebilir. Çalışmalar boyunca yapılacak egzersizler; farkındalık, bedensel rahatlık ve esneklik, yaşanan her anı olabildiğince samimi aktarabilmek, seyirciyle doğrudan iletişime geçmek, enerji kullanımı, doğal komiğin bulunması gibi başlıklarda yoğunlaşacak, katılımcıların doğaçlamalarıyla gelişecek olan atölye bir gösteriyle sona erecektir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT