Gazeteci Yazar Nuriye Akman`la `Soru Sorma Teknikleri`

Tarihler: 19 Şubat 2008 Salı ~ 24 Şubat 2008 Pazar

Yer: Çengel Sanat

Nereden Alınır: Email: info@cengelsanat.com

Adres: Caferağa Mahallesi, Ruşen Ağa Sokak, No:8 Moda / Kadıköy Kadıköy İstanbul

Telefon: 216 345 34 94 - 216 418 30 31

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 19, 2008 ~ Şub 24, 2008
Çengel Sanat`ta Gazeteci Yazar Nuriye Akman`la "Soru Sorma Teknikleri" Atölyesi başlıyor.
Kariyer planlarını daha şimdiden yapmaya başlayan, seçtikleri mesleğin en iyisi olmaya azmetmiş öğrenciler, komşulukta, alış verişte kendilerini ifade etme sıkıntısı yaşayan ev kadınları, eşleriyle anlaşamayan karı-kocalar, sevgililerinin derdini anlayamayanlar, personeline laf anlatamayan patronlar, patronlarının dilini çözemeyen çalışanlar, iş görüşmelerinden olumlu sonuç bekleyen işsizler, üniversite diploması ile yetinmek istemeyen söyleşi meraklıları! Çengel Sanat sizi soruların sihirli gücünü tanımaya çağırıyor. Röportaj ustası Nuriye Akman Çengel Sanat’ta düzenlediği atölye çalışmasında birikimlerini sizlere paylaşıyor.

Nuriye Akman: “İyi iletişimin temeli soru sormaktır. Doğru cevaplar, ancak doğru sorularla alınabilir. Soru sadece bir şey öğrenmenin değil, hayatın akışını değiştirmenin de aracıdır. Sormak başlı başına bir uzmanlık alanıdır. Ama soruya ihtiyacı olan sadece gazeteciler, hukukçular ve öğretmenler değildir. Mesleği, yaşı, öğrenim düzeyi ne olursa olsun, herkes gündelik yaşamında farkında olmadan karşısındaki ile röportaj yapar, yargılar, öğretir, kazanır ya da kaybeder. Konuşmanın kalitesini “sorularının” belirlediğini fark etmez çoğu kez. İletişimi başarılı ya da başarısız kılan, bazen sorudaki kelimelerin sırasıdır, bazen vurguyu yüklediği sözcük, bazen ses tonu, bazen de yanlış zamanda yöneltilmiş olmasıdır.”

Nuriye Akman, Türkiye’nin öncü gazeteleri Milliyet, Hürriyet ve Sabah’ta yıllarca çalıştı. Sorularını halen Zaman Gazetesi’nde konuşturuyor. 2004’te Bahçeşehir Üniversitesi – İletişim Fakültesi’nde “Röportaj Teknikleri” dersi verdi. Söyleşilerinin bir bölümünü kitaplaştırdı, ayrıca iki roman yazdı. Nuriye Akman`ın çeyrek asırdır siyaset, magazin, kültür ve sanat, spor ve iş dünyasının ünlülerine sorduğu sorulardan çıkan cevaplar gündem yaratıyor. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti(T.G.C) röportaj dalı başarı ödülü(1998) sahibi de olan Akman’ göre, öğrenim hayatında, sosyal hayatta ve iş hayatında verim alabilmek için ilk önce, SORU SORMAYI ÖĞRENMEK GEREKİYOR!

Öğretmeninizi etkileyecek bir ev ödevi hazırlarken, Sizi terk eden sevgilinizi geri çağırırken, Ellisinden sonra yeni bir izdivaç planlarken, Üst kat komşunuzdan gece 12’den sonra gürültüyü kesmesini isterken, Evlilik yıl dönümünüz için eşinize ne hediye istediğini sorarken, Patronunuzdan maaşınıza zam isterken, işten erken çıkmanız gerekirken...

Soru Sorma Uzmanı Nuriye Akman`ın Atölyesinde soracağınız sorulardan bazıları:
* Bir insanın nabzını nasıl tutarsınız? Onu konuşturabilmek için neleri bilmelisiniz?
* Karşınızdakinin kilitli dilini nasıl çözeceksiniz, acı dili nasıl tatlı dile döndüreceksiniz?
* Soru sormak bir serüvendir. Bu serüvene çıkarken yanınıza neler almalısınız?
* Soru sormak bir satranç maçıdır. Nasıl Şah&Mat diyebilirsiniz?
* Soru sormak bir sınavdır. Sınavda öncesi nasıl hazırlanmalısınız?
* Soru sormak diş doktorluğuna benzer. Nasıl ağrısız diş çekersiniz?
* Soru sormak inci avıdır. En iri inciyi en derinde soluğunuz tükenmeden nasıl bulur, nasıl çıkarırsınız?
* Yaptığınız bir konuşmayı nasıl yazı diline dökersiniz?
* Kaç çeşit soru vardır?
* Soru sorarken hangi kelimeleri hangi sırayla kullanmalısınız?
* Sorunuza en iyi cevabı alabilmek için ne zaman sormalısınız?
* Size yöneltilen sorulara nasıl cevap vermelisiniz?

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT