İFSAK Sayısal Fotoğraf İşleme Atölyesi

Tarihler: 09 Ocak 2010 Cumartesi ~ 30 Ocak 2010 Cumartesi

Yer: İfsak

Nereden Alınır: www.ifsak.org.tr

Adres: İstiklal Cad. Ayhan Işık Sok. No:32/2 34433 Beyoğlu / İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 292 42 01

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 9, 2010 ~ Oca 30, 2010
İFSAK, 9-30 Ocak tarihleri arasında Sayısal Fotoğraf İşleme Atölyesi düzenleyecek. Hasan Daşdemir’in eğitmenliğinde yapılacak atölyede, fotoğrafların bilgisayarda işlenmesine yönelik kapsamlı bir eğitim verilecek.

İFSAK, 9-30 Ocak tarihleri arasında Sayısal Fotoğraf İşleme Atölyesi düzenleyecek. Hasan Daşdemir tarafından verilecek 8 saatlik eğitimde, sayısal fotoğraf kamera ve teknolojileri, algılayıcılar, hafıza kartları, çözünürlük, görsel dosya formatları, ekran ve kamera kalibrasyonları, sayısal fotoğrafların tasnif edilmesi ve yöntemleri ile sayısal fotoğrafa giriş sonrasında, çekilen sayısal fotoğrafların düzeltilmesi, istenmeyen bölümlerin fotoğraftan çıkarılması, farklı karelerde çekilen iki veya daha fazla fotoğrafın birleştirilerek tek bir fotoğraf haline getirilmesi, filtrelerin uygulanması, renklerin değiştirilmesi, renkli fotoğrafların siyah-beyaz yapılması, siyah-beyaz fotoğrafların renklendirilmesi veya tamir edilmesinin yanında sayısal fotoğraf üretmeye veya değiştirmeye yardımcı olabilecek konularda çalıştaylar düzenlenecek.

Atölyeye katılabilmek için, temel bilgisayar terimlerini ve kullanımını bilmek, temel fotoğrafçılık konularına hakim olmak gerekiyor.

Hasan Daşdemir kimdir?
Hasan Daşdemir, 1991’de doğa fotoğrafları çekerek fotoğrafçılığa başladı. 1993’te İFSAK üyesi oldu. 1999’da Türkiye’nin ilk fotoğraf sitesini (www.fotograf.net) kurdu. Burada, fotoğrafa yeni başlayanlar için ilk online “Temel Fotoğraf” eğitimlerini organize etti; Türkiye’deki fotoğraf sanatçılarının özgeçmişlerini ve portfolyolarını sergiledi ve sergilemeye devam ediyor. Site, 2002 yılında “En Fonksiyonel Tasarım” dalında “Altın Örümcek” ödülünü aldı. Daşdemir, Kaliforniya’da aldığı eğitimler süresince, girdiği yarışmalarda “En İyi Web Sitesi”, “En İyi Fotoğraf” ve “En İyi Poster” dallarında birincilik ödülleri aldı. San Francisco’da yaşayan yerel ressamlar için Red Ink Stüdyoları’nın kurulma ve işletilmesi aşamalarında görev aldı. Bu stüdyolarda küratörlüğün yanında ilk SB Sergisi’ni açtı. Aynı dönemlerde, San Francisco’da özel fotoğraf ve Photoshop dersleri verdi. Bilişim şirketlerine danışmanlık yaptı ve belediyelerin Kamu Sanatı Komisyonları’nda “web master” (web tasarımcısı) olarak çalıştı. İFSAK ve FOTOGEN üyesi olan Daşdemir, yazılım geliştirme uzmanı olarak meslek hayatına devam ediyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT