Mükemmel bir espresso ve cappicinnonun yapımı ve sunumuna ait gerekli olan tüm teknik, teorik ve pratik bilginin keşfedilmesi için hazırlanmış bu programın amacı katılımcılara yoğun, kremalı ve kahve sanatının kurallarına göre hazırlanmış bir kahvenin uygun tanımını yapmaktır.
Otel, restoran ve cafe personelleri, kendi işletmesini açmak isteyenler ve kahve tutkunları için Illy Università del Caffè (UDC) tarafından özel olarak hazırlanmış eğitim programı sonunda katılımcılar sertifikalandırılacaktır.
24 kişi kapasiteli özel Illy Università del Caffè (UDC) standartlarında hazırlanmış eğitim binasında verilecek bu teorik ve uygulamalı eğitim iki tam gün sürmektedir.
I. GÜN
Eğitim, eğitmen ve katılımcıların tanıtımı
Espresso kahvesi - Tanım ve özellikleri
Değirmen (Grinder) – Tanım ve özellikleri
Değirmen (Grinder) – Pratik çalışma
Espresso makinesinde su kalitesinin önemi
Espresso makinesi - Tanım ve özellikleri
Espresso makinesi - Pratik çalışma
Espresso makinesi ve değirmen periyodik bakım teknikleri
Mükemmel espressoyu gerçekleştirmek - Pratik çalışma
II. Gün
Espresso - Doğru espresso dönüşümünün değişkenleri
Süt – Önemi ve neticeleri
Mikro ve makro baloncukların oluşumu, doğru süt köpürtme kıvamı, klasik cappiccino örnekleri
Pratik Aktivite - İki grup şeklinde süt yoğunlaştırmak
Pratik Aktivite - Her katılımcı için klasik mükemmel bir cappiccino gerçekleştirmek
Yoğunlaştırılmış süt ile diğer temel tarifler - Latte macchiato, caffè latte, gocciato vb.
Pratik aktivite - Diğer temel tariflerin yapımı
Latte art tekniklerine ilk adım ve ileri seviye dersin tanıtımı
Değerlendirme
Eğitim süresi: 2 gün
Eğitim tarihi: 3-4 Şubat 2011, 09.30 – 17.30
Katılım bedeli: 500 TL (KDV dahil)