İstanbul Culinary Institute Nisan Amatör Kurs Programı

Tarihler: 09 Nisan 2011 Cumartesi ~ 30 Nisan 2011 Cumartesi

Yer: İstanbul Culinary Institute

Nereden Alınır: www.istanbulculinary.com

Adres: Meşrutiyet Cad. No: 59 Tepebaşı İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 251 22 14

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 9, 2011 ~ Nis 30, 2011

Günlük programlarda kullanılan tüm malzemeler, reçeteler, önlük ve bıçaklar tarafımızdan temin edilir. Çay/kahve ve kurs bitiminde bir bardak şarap ikramı ücrete dahildir.

İstanbul Culinary Institute ve YUMMISTANBUL işbirliği ile Tarifsiz Lezzetini Yarat – İstanbul Culinary Institute Eğitmen Şefi Fehmi Samancı
9 Nisan 2011, Cumartesi 12.00-15.00

Malzemeleriniz bizden, yaratıcılık sizden! Ana malzeme olarak size verdiğimiz somonun yanına yaratacağınız lezzetler ile tatlı rekabet ve ortaya çıkan değişik yemekler ile eğlenceli bir pişirme dersine bekliyoruz!
120,00 TL

Sicilya Mutfağı – Konuk Şef Michelangelo deLauretis
11 Nisan 2011, Pazartesi 19.00-22.00

• Pasta alla norma (Patlıcanlı makarna)
• Tranci di pesce alla siciliana (Sicilya usülü balık)
• Insalata di agrumi (Sicilya usulü narenciyeli salata)
• Tiramisu all’arancia (Portakallı tiramisu)
120,00 TL

Hint Mutfağı – Konuk Şef Laçin Behlil
12 Nisan 2011, Salı 19.00-22.00

• Tavuk tikka ve tikka masala
• Körili kabak
• Limonlu pilav
• Raita (Yoğurtlu salata)
• Rajastan’dan gül aromalı sütlü tatlı
120,00 TL

Tartlar – Konuk Şef Yeşim Erol
13 Nisan 2011, Çarşamba 19.00-22.00

• Elmalı tart
• Limonlu ve bezeli tart
• Fıstıklı frangipan tart
120,00 TL

Pastacılığın temel reçetelerinden: Custard, Mousse, Souffle – Konuk Şef Feyza Bayrakçıoğlu
14 Nisan 2011, Perşembe 19.00-22.00

• Meyveli ve çikolatalı mus yapımı
• Sufle yapımı
• Creme brulee yapımı ve çeşitlendirilmesi
• Ekmek pudingi yapımı
• Pots de creme yapımı
120, 00 TL

Fransız Pötifurları I – Konuk Şef Joy Ludwig-McNutt
16 Nisan 2011, Cumartesi 17.00-20.00

• Cevizli tuille
• Vanilya ve çikolatalı financier – kahverengi tereyağ ile yapılan çay yanında yenilecek minik kurabiyeler
• Fransız kedidili bisküvi
• Bresiliennes – çikolata ve bademli minik kurabiyeler
120,00 TL

Bardak Tatlıları – Konuk Şef Yeşim Erol
18 Nisan 2011, Pazartesi 19.00-22.00
Tiramisu

o Mascarpone krema
o Joconde bisküvi
o Espresso şurubu
o Portakal confit
Frasier
o Çilekli mascarpone krema
o Çilekli confit
o Çubuk vanilyalı krema
o Joconde bisküvi
120,00 TL

Pastacılığa Giriş – Konuk Şef Feyza Bayrakçıoğlu
19 Nisan 2011, Salı 14.00-17.00 / 20 Nisan 2011, Çarşamba 11.30-14.30

1. Gün:
• Brownie cupcake
• Cheesecake
• Biscotti
2. Gün:
• Frambuazlı mascarpone turta
• Çikolatalı portakallı triffle
220,00 TL

Arçelik ile Bahar Zeytinyağlıları – İstanbul Culinary Institute Şefi Bülent Metin
21 Nisan 2011, Perşembe 19.00-22.00

• Zeytinyağlı barbunya
• Zeytinyağlı enginar
• Zeytinyağlı taze bakla
• İmam bayıldı
120,00 TL

Kahvaltı Menüsü – Konuk Şef Laçin Behlil
22 Nisan 2011, Cuma 11.30-14.30

• Fırında sucuk güveç
• Baharatlı domatesler
• Pastırmalı küçük kişler
• Kızarmış otlu peynir ve tost
• Taze meyve ve ballı pancake
120,00 TL

Fransız Pötifurları II – Konuk Şef Joy Ludwig-McNutt
22 Nisan 2011, Cuma 17.00-20.00

• Pate sablée
• Madeleine bisküvi
• Bitter çikolataya batırılmış lacy florentine kurabiyeler
• Amandine (acıbademli kurabiye)
120,00 TL

Kolay Ekmekler ve Kekler – Konuk Şef Feyza Bayrakçıoğlu
26 Nisan 2011, Salı 19.00-22.00

• Brioche ekmek
• Üzümlü cevizli ekmek
• Polenta kek
• Muzlu ekmek
120,00 TL

İtalyan Klasikleri – Konuk Şef Michelangelo deLauretis
28 Nisan 2011, Perşembe 19.00-22.00

• Suppli’ al telefono (Pirinç kroket)
• Panzarotti fritti pugliesi (Puglia’dan kızartılmış panzerotti böreği)
• Pizza (Katılımcılar mantar ve proscuitto’lu, 3 peynirli —tulum, parmesan, rokfor—, saracena veya siciliana seçeneklerinden birini hazırlayacaktır.)
• Foccacia
• Tiramisu
120,00 TL

Wüstof ile Mutfak Teknikleri – Istanbul Culinary Institute Eğitmen Şefi Fehmi Samancı
29 Nisan 2011, Cuma 19.00-22.00 / 30 Nisan 2011, Cumartesi 11.30-14.30

Program, mutfak bilgisi olsun olmasın başlangıç seviyesindeki herkese kısa sürede temel mutfak teknikleri kazandırmayı ve becerileri artırmayı amaçlamaktadır.

• Bıçaklar hakkında genel bilgi, çeşitleri, bakımı ve güvenliği
• Sebze ve meyveler üzerinde kesme uygulamaları
• Tavuğu kemiğinden ayırma, balık filetolama, bonfile porsiyonlama
• Izgara, fırınlama, kızartma, soteleme gibi pişirme yöntemleri, tava sosları ile çalışmalar.
220,00 TL

İstanbul Culinary Institute Nisan Amatör Kurs Programı

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter Google Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT