Limonlu Tatlılar – Konuk Şef Etil Mimar
7 Temmuz 2011, Perşembe 19.00-22.00
• Limonlu cheesecake
• Limonlu haşhaşlı kek
• Limonlu sufle
120,00 TL
Pastacılığa Giriş – Konuk Şef Feyza Bayrakçıoğlu
8 Temmuz 2011, Cuma 19.00-22.00 - 9 Temmuz 2011, Cumartesi 11.30-14.30
1. gün:
• Butterscotch puding
• Vişneli cheesecake
• Yulaflı muzlu cupcake
2. gün:
• Limonlu şeftalili turta
• Fıstık ve bademli biscotti
220,00 TL
Hafif Akdeniz Yemekleri – Konuk Şef Laçin Behlil
11 Temmuz 2011, Pazartesi 19.00-22.00
• Zeytinli kuskus salatası
• Maydanoz ve limonlu tavuk
• Izgara kuşkonmaz
• Fırında şeftali
120,00 TL
İtalyan Mutfağı – Konuk Şef Michelangelo de Lauretis
12 Temmuz 2011, Salı 19.00-22.00
• Trenette al pesto (Pesto genovese)
• Scaloppine al vino e al limone (Şarap ve limonlu biftek)
• Caponata siciliana (Sicilya usulü sebzeli güveç)
• Tiramisu classico
120,00 TL
Düşük Kalorili Tatlılar – Konuk Şef Feyza Bayrakçıoğlu
13 Temmuz 2011, Çarşamba 19.00-22.00
• Light cheesecake
• Şeftalili vişneli pelte
• Limonlu mini melek pasta
• Müsli/yulaflı, az yağlı, az şekerli muffin
120,00 TL
Arçelik ile Türk Mutfağı’ndan Lezzetler – Konuk Şef Pamela de Andria
14 Temmuz 2011, Perşembe 19.00-22.00
• Bulgurlu kuzukulağı
• Patlıcanlı ve dereotlu pilav
• Naneli ve yoğurtlu tavuk
• Fıstıklı kadayıf dolması
120,00 TL
Brunch Zamanı – Konuk Şef Laçin Behlil
16 Temmuz 2011, Cumartesi 11.30-14.30
• Çilek, limon ve naneli smoothie
• Sebzeli mini kişler
• Fırınlanmış otlu domates
• Güveçte sucuk
• Ballı meyveli pancake
120,00 TL
Sandviç Yapımı – Konuk Şef Laçin Behlil
20 Temmuz 2011, Çarşamba 19.00-22.00
• Izgara sebze ve mozzarellalı sandviç
• Fırında domatesli bruschetta
• Ton balıklı, light soslu sandviç
• Kıymalı tortilla wrap
120,00 TL
Wüstof ile Mutfak Teknikleri – Istanbul Culinary Institute Eğitmen Şefi Fehmi Samancı
22 Temmuz 2011, Cuma 19.00-22.00 / 23 Temmuz 2011, Cumartesi 11.30-14.30
Program, mutfak bilgisi olsun olmasın başlangıç seviyesindeki herkese kısa sürede temel mutfak teknikleri kazandırmayı ve becerileri artırmayı amaçlamaktadır.
• Bıçaklar hakkında genel bilgi, çeşitleri, bakımı ve güvenliği
• Sebze ve meyveler üzerinde kesme uygulamaları
• Tavuğu kemiğinden ayırma, balık filetolama, bonfile porsiyonlama
• Izgara, fırınlama, kızartma, soteleme gibi pişirme yöntemleri, tava sosları ile çalışmalar.
220,00 TL
Denizden Tatlar – Konuk Şef Pamela de Andria
26 Temmuz 2011, Salı 19.00-22.00
• Susamlı kızarmış alabalık
• Karidesli börek
• “Nan Bun” – Çipura balığı turşusu
• Midye saganaki
120,00 TL
Cupcakeler – Konuk Şef Feyza Bayrakçıoğlu
27 Temmuz 2011, Çarşamba 19.00-22.00
• Irish cream cupcake
• Portakal ve karamelli cupcake
• Çilekli cupcake
• Lavantalı güllü cupcake
120,00 TL
Tartlar ve Tart Hamurlarına Giriş – Konuk Şef Joy Ludwig Mc-Nutt
29 Temmuz 2011, Cuma 19.00-22.00 / 30 Temmuz 2011, Cumartesi 11.30-14.30
1. gün:
• Flaky tart hamuru (soğuk tereyağın fındık büyüklüğünde parçalar halinde hamura yedirilmesi yöntemi)
• Kafes tart yapımı
• Elmalı tart dolgusu
• Mevsim meyveleriyle hazırlanan tart dolgusu
2. gün:
• Mealy tart hamuru (Un ve tereyağın homojen bir hamur elde edene kadar beraber yoğurulması yöntemi)
• Limonlu mereng tart
• Muz ve kremalı tart dolgusu
220,00 TL