Mehmet Sander Hareket Atölyesi

Tarihler: 22 Mart 2010 Pazartesi ~ 30 Mart 2010 Salı 19.00

Yer: Tiyatro Maan

Ücret: Katılımcı: 30.00 TL, İzleyici: 10.00 TL

Nereden Alınır: Mybilet Satış Noktaları, www.mybilet.com ve Tiyatro Maan gişe

Adres: Süzer Plaza Askerocağı Cad. No: 9 Gümüşsuyu İstanbul Taksim İstanbul

Telefon: 0212 245 25 06

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 22, 2010 ~ Mar 30, 2010

"Mehmet Sander Hareket Atölyesi"
RAHATSIZLIK ALANI, dans geçmişi olsun olmasın kendini sorgulamaya cesaret eden herkese açıktır. Hayatta sınırlar olmadığını ispatlamakla ilgilidir. Çünkü sınırlar ne kadar zorlanırsa o kadarda genişler. RAHATSIZLIK ALANI kursları katılımcıları yeni beden dilleri kullanmaya, yeni beden/mekan ilişkileri yaratmaya teşvik edecektir.

1967 Almanya doğumlu Mehmet Sander, dansa 1984 te Geyvan Mcmillen ile İstanbul`da başladı. Eğitimini Londra Çağdaş Dans Okulu, Kaliforniya Eyalet Üniversitesi Long Beach, Harvard Üniversitesi ve Amerikan Dans Festivali`nde sürdürdü. Mehmet Sander plastik sanatlarda Mondrian, Kandinski, Malevich, John Cage, Ellsworth Kelly, Louise Kahn, dans alanında ise Merce Cummingham, Lucinda Childs, Jeff Slayton, Elizabeth Streb, Gloria Newman dan, aynı zamanda postmodern mimari ve fizikten etkilendi.
1990 yılında Mehmet Sander Dans Topluluğu`nu kurdu, gösterileri ve koreografileri için Long Beach Sanatlar Kamu Kurumu 1992 - 1993 Sanatçı Ödülü, topluluğun olağanüstü başarısından dolayı 1992 - 1993 Lester Horton Dans Ödülü`nün yanı sıra birçok ödül aldı. Mehmet Sander ve topluluğu, ABD de Sushi Gallery [San Diego], Highways [Santa Monica], Saddleback Koleji [Mission Viejo], Çağdaş Sanat Müzesi, Los Angeles Çağdaş Sergileri, 1993 Los Angeles Festivali, Japon-Amerikan Tiyatrosu ve Alaska Gösteri Sanatları Merkezi [Anchorage] gibi birçok mekanda gösteri yaptı. Mehmet Sander Dans Topluluğu, merkezi Los Angeles da bulunan ve 1994 UCLA Gösteri Sanatları Serisi ne dahil edilen ilk topluluk oldu.

Mehmet Sander Dans Topluluğu, Hollanda Dans Festivali, Avrupa da Yeni Hareketler Festivali [İskoçya], ICA Canlı Sanata Ulusal Bakış [İngiltere], Belçika`da Antwerp ve Klapstuk festivalleri, Münih Dans Festivali [Almanya], Szene Festival Salzburg (Avusturya), Belluard Bollwerk Uluslararası Festivali (İsviçre), Transform Kopenhag (Danimarka), İstanbul Müzik Festivali (Türkiye), Festival International de Danca (Brezilya) gibi birçok etkinliğe katıldı.
Sander`in İç Mekan / Inner Space adlı eseri, ABD nin en önemli topluluklarından biri olan Joffrey Ballet tarafından Kennedy Center ve Smithsonian Enstitüsü olmak üzere birçok sahnede sergilendi ve bugüne değin topluluğun repertuarındaki en çok istek alan eser olmayı sürdürüyor. Bu eser, Joffrey Ballet nin 50. kuruluş yılı kutlamaları çerçevesinde, 2007-2008 sezonunun son prodüksiyonu olarak sahnelenen (American Moderns) adlı toplu programda, Twyla Tharp, Paul Taylor ve Laura Dean in işleriyle birlikte sergilendi. Mehmet Sander çalışmalarını Türkiye de devam ettirmektedir.

Mehmet Sander, her Pazartesi - Salı Maan Performans`ta Rahatsızlık Alanı isimli eğitim çalışmalarını yapıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT