Müziği Anlamak

Tarihler: 23 Şubat 2009 Pazartesi ~ 28 Şubat 2009 Cumartesi

Yer: santralatölye

Nereden Alınır: Ayrıntılı Bilgi İçin: www.santralatolye.com

Adres: Silahtarağa Mah. Kazım Karabekir Cad. No: 1 Eyüp Eyüp İstanbul

Telefon: 0212 444 0 428

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 23, 2009 ~ Şub 28, 2009
“Orkestra Şeflerinin Karizması Nereden Geliyor?” sorusunun yanıtı santralatölye’de
santralatölye, klasik müzikseverleri “Klasik Müziği Anlamak” atölyesinde ağırlıyor. Borusan Yaylı Çalgılar Dörtlüsü’nün canlı icralarıyla katılacağı atölye, “Neden hala 250 yıl öncesinin müziğini sevip dinliyoruz?”, “Orkestra şeflerinin karizması nereden geliyor?” sorularını da yanıtlayacak. Atölyenin başlangıç tarihi 29 Ocak 2009.

santralatölye ve Borusan Kültür-Sanat işbirliği ile gerçekleşen “Klasik Müziği Anlamak” atölyesinde; uluslararası geçerliliği olan klasik müzik terimleri ve çalgıları ile klasik müzik orkestrası tanıtılırken, önemli senfoniler dış çizgileriyle incelecek, dünyaca ünlü şeflerin ve virtüözların performansları üzerine görüntü kayıtları ile desteklenen bir tartışma ortamı yaratılacak. Besteci ve öğretim görevlisi Alper Maral tarafından yürütülecek atölyenin katılımcıları, “Leyla Gencer, La Diva Turca - Bir Kutlama” konserini davetli olarak dinleme fırsatı da bulacaklar.

Yapıtlar ve toplumsal arka planları üzerinden klasik müziğin temel önermelerini, müziğin temel kavramlarını da kuşatarak tanıtmayı amaçlayan atölye; “AKM neden bir mabet?”, “Film müzikleri, milli marşlar, hatta rock efsaneleri: Neden eninde sonunda bir senfoni orkestrasıyla olmazsa olmuyor?”, “Medeniyet seviyesi, sosyal ve ekonomik statü, ahlaki ve evrensel değerler” nasıl oluyor da bir müzik kimliği üzerinden temsil edilebiliyor?” sorularına yanıtlar arıyor.

Altı hafta sürecek olan atölyenin sonunda katılımcılar; müziği eleştirel bir duyuşla dinleyebilme ve kişisel değer yargılarını geliştirebilme becerilerini kazanırken, kendi arşivlerini oluşturabilme konusunda nesnel fikirler elde edecekler.

Müziği “dinleme”nin yanı sıra, müzikle “dinlenmek”de isteyen katılımcıları bekleyen atölye, ilgilenen herkesin katılımına açıktır.

Alper Maral Kimdir?
Besteci, öğretim görevlisi. Çoğunlukla dramatik kurgusu olan ve “kültür içinde müzik – müzik içinde kültür” ilişkisinden hareket eden elektroakustik ağırlıklı ensemble yapıtları, tiyatro ve film müzikleri ile tanınan Alper Maral, halen YTÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi, Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü; GSÜ İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Modülü ve İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi bölümlerinde, kompozisyon, müzikoloji ve ses teknolojisi ağırlıklı dersler vermekte; yayınları, seminerleri ve mutfağında yer aldığı Yeni Müzik festivalleriyle, yepyeni, bilinçli ve aktif bir müzikçi kitlesi kurmaya gayret etmekte.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT