Okan Murat Öztürk’le Bağlama Atölyesi

Tarihler: 02 Nisan 2005 Cumartesi ~ 02 Nisan 2005 Cumartesi 2 Nisan Cumartesi Saat 15.30

Yer: Nazım Hikmet Kültür Merkezi

Nereden Alınır: Bilgi için: www.nazimhikmetkulturmerkezi.org

Adres: Ali Suavi Sokak (Sanatçılar Sokağı), No: 7, Bahariye-Kadıköy Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 414 22 39

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 2, 2005 ~ Nis 2, 2005
2 Nisan Cumartesi 15:30
Okan Murat Öztürk’le Bağlama Atölyesi

HAKKINDA
Anadolu geleneksel müziği ve bu müziğin vazgeçilmez çalgısı bağlamanın temsilcilerinden. 1967 Ankara doğumlu, Jeoloji mühendisi.
Geleneksel müziği ve bağlama çalma tekniklerini, otantik kaynakları (Muharrem Ertaş. Ramazan Güngör Neşet Ertaş, Feyzullah Çınar, vb) ve usta sanatçıları (Mehmet Erenler, Musa Eroğlu,Talip Özkan, Arif Sağ, vb) dinleyerek öğrendi. C. Güla ve M. Aktan gibi hocalarla da doğrudan çalışma olanağı oldu. "Kültür Bakanlığı Ankara DTHM Korosun`da ve `TRT`de bağlama sanatçısı olarak görev yaptı.

Öztürk, yurt içinde katıldığı konser, festival ve sempozyumların yanısıra, Amerika, Almanya, isviçre, Küba ve Tacikistan`da konserler verdi. E.Oğur (perdesiz gitar), A.Kanneci (klasik gitar), Hasan Yükselir (bariton), Tolga Çandar (bariton), Ömer Yılmaz (tenor) gibi sanatçılarla birlikte, stüdyo çalışmaları, tv-radyo programları ve konserler gerçekleştirdi. Sanatçı ayrıca, geleneksel çalgılardaki transpoze akort ve pozisyon sorunlarını çözmek amacıyla, "dört telli saz" ve "bas bağlama" gibi yeni çalgıların tasarım ve terası üzerinde çalışmalar yapmaktadır.
Bugüne dek yayınlanmış albümleri; "Hiç" (1999-Erkan Oğur ile birlikte), "Güneş Bahçesinden Ezgiler" (1999-Bengi Bağlama Üçlüsü`yle birlikte), "Eski Havalar" (1998-solo) ve "Turkish Authentic Saz" (1997-solo).

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT