Resim ve Deneysel Sanat Atölyesi

Tarihler: 12 Nisan 2004 Pazartesi ~ 12 Nisan 2004 Pazartesi Pazartesi ve Çarşamba Saat: 19.00-22.00

Yer: Bilgi Üniversitesi (Dolapdere)

Ücret: Toplam Ücret: 900.000.000 TL

Nereden Alınır: www.bilgi-egitim.com

Adres: Kurtuluş Cad. No:47 Dolapdere Şişli İstanbul

Telefon: 0212 253 47 00-01

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 12, 2004 ~ Nis 12, 2004
10 Hafta / 60 Saat
Başlangıç Tarihleri: 6 Ekim 2003 / 12 Ocak 2004 / 12 Nisan 2004

Eğitmen : Prof. Dr. BALKAN NACİ İSLİMYELİ
İnsan yaratıcıdır. Yaşamsal enerjimizin en soylu biçimidir yaratmak. Bir iç gereksinim olan yaratmanın önündeki engeller bilgi cesaret ve deneylerle aşılır. Diğerlerine açılmak ve derin bir benlik bilincine ulaşmak, yaratmak ve yaratılanları anlamlandırmakla olasıdır. Sanat bunun için eşsizdir, çoğuldur ve hepimizindir. Atölye çalışmalarında katılımcıların sanata yaklaşımlarındaki tutukluğun aşılması için gerekli bilgiler geniş bir açılımla sunulur. Bu bilgilerin öznelleşmesi için her katılımcının kimliğine uygun bir planlama yapılır. Çağımız sanatına ilişkin belli sorunlar görsel bir program çerçevesinde tartışılr ve uygulamalara eşlik eder. Atölye geniş bir alan taramasıyla katılımcıya, kendi malzemesini bulma ve dışlaştırma yollarını açan özgür bir platformdur.
PROGRAM: Sanat nedir? Ne değildir?, Bir iç kaynak olarak yaratıcılık, Bakmak ve görmek: GÖRSEL ALGILAMA BİÇİMLERİ, Görmek ve yansıtmak: Karşı yaratıcılık olarak YORUM, İmaj ve mesaj: Görüntünün iletileri, görünmeyen iletiler, Biçim yoluyla düşünmek, Görsel düşünme ve kayıt öncüsü olarak DESEN, Bilinç olarak IŞIK, Bütün boyutlarıyla RENK olgusu, Görsel düzen, ilişkilendirme ve düzensizlik olarak KOMPOZİSYON, Görsel sanatlarda anlatım ögesi olarak KURGU, Nesnelerin dış ve iç dünyası: YAPI ve DOKU, Görsel bilinç olarak BOŞLUK, Görüntünün içindeki ses ve diğer duyular, Sanat olarak BEDEN, Karşıtlık ve döngüsellik olarak sanatta doğu ve batı, Bir karşı durma biçimi olarak sanat, Yaşam, sanat ve kentler, Çağımız sanatı bize en yakın durandır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT