Futurefarmers’ın Beraber Yoğurmak atölyesi için SALT Galata’ya kurulan odun fırını, Kök Projekt’in yeni ekmek yapım programıyla yeniden çalışmaya başlıyor.
Kök Projekt, yeni programı Şehrin Fırıncıları ile İstanbul’da artizan ekmek yapımına dair farkındalığı artırmayı amaçlıyor. Davetli fırıncıların katılımcılarla ekmek yapacağı, ekşi maya üzerine konuşacağı etkinlikler, Futurefarmers’ın Beraber Yoğurmak atölyesi için geçen Haziran’da haricî bir odun fırınının kurulduğu SALT Galata’da gerçekleştirilecek.
Her etkinlikte üçer fırıncı, ekşi maya ekmeklerini fırında pişirmeye hazırlanırken kişisel teknik ve tariflerinden bahsedecek, kentte bağımsız ekmek üretiminin farklı bağlamlarda önemini anlatacak.
İlki 19 Kasım Cumartesi günü 14.00-17.00 saatlerinde, Sinan Büdeyri (Nino Bakery), Sandy Sarpaş (Naan Bakery) ve Murat Demirtaş (Fırınımdan Ekmekler) eşliğinde düzenlenecek olan etkinlikler herkesin katılımına açıktır. SALT Galata’daki odun fırını, Neolokal’in terasında yer almaktadır.
Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.