Sözlü Tarih/Bellek Çalışmaları

Tarihler: 31 Ocak 2009 Cumartesi ~ 01 Şubat 2009 Pazar 31 Ocak 2009 Cumartesi ve 1 Şubat 2009 Pazar

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi

Ücret: Ücretsiz. Rezervasyon yaptırmak zorunludur.

Nereden Alınır: www.obmuze.com

Adres: Bankalar Caddesi No:11 Karaköy Eminönü İstanbul

Telefon: (0212) 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 31, 2009 ~ Şub 1, 2009
Osmanlı Bankası Müzesi’nde “Sözlü Tarih/Bellek Çalışmaları” başlıyor
Osmanlı Bankası Arşiv ve Araştırma Merkezi, Sabancı Üniversitesi’nin işbirliğiyle; sözlü tarih konusunda eğitim ve araştırma yapmak, arşiv oluşturmak amacıyla “Sözlü Tarih/Bellek Çalışmaları Eğitim Atölyesi”ni hayata geçiriyor. Atölye çalışmaları, 31 Ocak 2009 Cumartesi ve 1 Şubat 2009 Pazar tarihlerinde, Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Leyla Neyzi’nin başkanlığında gerçekleştirecek. Tarih öğretmenleri, yüksek lisans ve doktora öğrencileri, sivil toplum kuruluşlarının ve müzelerin çalışanlarından oluşan 202 katılımcı; İstanbul’un yanı sıra Türkiye’nin farklı şehirlerinde de çalışma yapacak.

Atölyenin katılımcılarına, planladıkları sözlü tarih projelerini gerçekleştirmeleri için, 9 Şubat 2009 Pazartesi gününden itibaren yapılacak buluşmalara katılma olanağı sağlanacak, böylece araştırma süreci başlayacak. Doç. Dr. Leyla Neyzi’nin önderliğinde hazırlanacak projeler, Osmanlı Bankası Arşiv ve Araştırma Merkezi’nin birikimiyle desteklenecek. Etkinlikler; tarih ve sözlü tarih/toplumsal bellek çalışmalarını buluşturmak, sözlü tarih yöntemini tanıtmak ve toplumda kullanımını yaygınlaştırmak amacını taşıyor. Ayrıca, profesyonel sözlü tarih projeleri oluşturmak ve araştırmacıların ulaşabileceği bir arşiv üretmek de hedefleniyor.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT