Türkiye’nin İlk Çocuk Ve Gençlik Sanat Bienali 25 Kasım’da Başlıyor

Tarihler: 25 Kasım 2010 Perşembe ~ 25 Aralık 2010 Cumartesi

Yer: Sanat Limanı

Adres: Meclis-i Mebusan Caddesi, Liman İşletmeleri Sahası Antrepo No:5 Tophane Tophane İstanbul

Telefon: 0212 243 90 74

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 25, 2010 ~ Ara 25, 2010

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Eğitim Yönetmenliği tarafından “2010 Okullarda” projesi kapsamında Türkiye’de ilk kez düzenlenecek olan “İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali” 25 Kasım Perşembe günü başlıyor.

25 Kasım-25 Aralık tarihleri arasında “ Değişiyorum Farkında mısın? “ konseptiyle ile “DEĞİŞİM” temasını işleyen bienale çocuklar ve gençler; resim, heykel, seramik, fotoğraf, düzenleme, video, müzik ve sahne performansları ile katılıyor.

Çocuklara ve gençlere yönelik güncel sanat etkinliklerini kapsayan İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali Sanat Limanı ( Antrepo 5 ), Haydarpaşa Garı, Tuzla İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

İstanbul’un 39 ilçesinde bulunan 2.500 okuldan öğrencinin katılacağı bienale Anadolu’daki öğrenciler de TEGV(Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı) aracılığıyla katılıyor.

Dünyada birkaç ülkede yapılan, Türkiye’nin ise bu alandaki ilk Bienali olma özelliğini taşıyan “İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali”nin küratörlüğünü alanında uzman sanatçı ve eğitmenler, Gazi Selçuk, Leyla Sakpınar, Maria Sezer, Sonya Tanrısever, Esra Çelikkanat ve Özcan Yurdalan yapmaktadır.

Çocuk ve gençlere okullarında farklı disiplinlerde ürettikleri çalışmalarla kendilerini ifade etme fırsatı sunan bienal aynı zamanda, onların sanat ve eğitim kariyerlerinde anlamlı bir basamak oluşturacak.

Beyoğlu’ndan Tuzla’ya, Kadıköy’den Sultanbeyli’ye her yerden, her çevreden genç ve çocuğun katılacağı bienalde, plastik sanatlar disiplinlerinin güncel sanat uygulama ve düzenlemeleriyle sanatçı sunumu, performans, video gösterimi, panel, söyleşi gibi etkinlikler yer alacak.

Birçok performansın gerçekleşeceği bienal ayrıca, kurulacak atölyelerle çocukların ve gençlerin sanat üretiminde bulunacağı multidisipliner atölye çalışmaları ile de zenginleşecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT