Carmina Burana

Tarihler: 29 Nisan 2009 Çarşamba ~ 29 Nisan 2009 Çarşamba 29 Nisan Çarşamba Saat 20:00

Yer: Kültür Üniversitesi Akıngüç Oditoryumu

Ücret: Tam: 20,00 TL, İndirimli: 5,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve etkinlik günü gişe

Adres: Ataköy Kampüsü Bakırköy Bayrampaşa İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 29, 2009 ~ Nis 29, 2009
Çağdas Bale Topluluğu
37.yılını kutlayan ,Türkiye’nin ilk özel bale Kurumu “Çağdaş Bale Topluluğu” Türk bale sanatına olan katkıları nedeniyle önemli bir kilometre taşıdır.
1972 yılından bugüne kadar hiç bir kurumdan destek almadan ayakta kalmayı başarabilmiş ÇBT 37 yılda bir çok dansçı yetiştirmiş, çoğunluğu genel sanat yönetmeni Cem Ertekin’e ait ikiyüzün üstünde yapıt sahnelemiştir.
Çağdaş Bale Topluluğu 37. Yılında müziği Carl Orff’a, koreografisi Cem Ertekin’e ait “Carmina Burana”adlı yapıtı sahneliyor.

CARMINA BURANA
Müzik: Carl Orff
Koreografi, Giysi: Cem Ertekin
Sahne Tasarırmı: Murat Çatbaş
Koreografi Asistanları: Murat Çatbaş, Murat Kurtulmuş
Repetitör: Mert Öztekin
Konuk Eğitmen: Ayfer Zeren
Dansçılar: Esra Akyatan, Melike Günal Kurtulmuş, Sinem Özmen, Oksana Batalova, Mutlu Akgün, Ece Ulutan, Harika Onur, F.Seda Uzuner, Hande Keçik, Deniz Yiğiter, Osman Çelik, Utku Bal, Mert Öztekin, Murat Öztekin, R.Erhan Ay, Canberk Yıldız, Utku Demirkaya, Ayberk Esen

Carl Orff`un antik ve ortaçağda yaşamış bazı bilinen ya da bilinmeyen ozanların verimiyle yazdığı Trionfi (üçleme) adlı ünlü sahne oratoryosu dizisinin ilki ve en sevilenidir.
1936-1937’de bestelenmiş ve diğer iki yapıtla birlikte 1953 yılında Milano La Scala Operası’nda sahnelenmiştir. Bu son derece çekici ritimlerle işlenmiş koro parçaları 12-13. Yy’rı arasında yaşamış Benedict köylülerine ait şarkılardan seçilmiştir. Şiirlerin konusu dini olmaktan çok dünyasaldır. Ölüm korkusu, kilisenin yozlaşmasıyla alay ediş, dünyevi zevkler, bahar, yeşil kırlar ve ortaçağın egemen düşüncesi olan TALİH.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT