Gün Doğuyor

Tarihler: 21 Ekim 2003 Salı ~ 26 Ekim 2003 Pazar 21 ve 25 Ekim Saat: 20.30, 22 Ekim Saat: 18.00, 26 Ekim Saat: 15.00 ve 19.00

Yer: Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüs Murat Dikmen Salonu

Nereden Alınır: Ayrıntılı bilgi için: e-mail: iletisim@bgst.org

Adres: Rumelihisarüstü Rumelihisarı İstanbul

Telefon: 0212 287 02 32 / 134 - 135

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 21, 2003 ~ Eki 26, 2003
Boğaziçi Gösteri Sanatlari Topluluğu, Anadolu ve çevresindeki yerel kültür çeşitliliğini yansıtmayı hedefleyen "Gün Doğuyor..." adlı dans-müzik gösterisi ile seyirci karşına çıkmayı sürdürüyor.
"Gün Doğuyor...", BGST Müzik Birimi Eğitim-Araştırma Grubu ile BGST Dansçıları tarafından hazırlandı. Balkan ve Anadolu cografyalarına ait çok-etnili ve çok-dilli yerel `dans-müzik`ler, yakın dönem siyasal-toplumsal konjonktürüne değinen bir kurgu çerçevesinde bir araya getirildi. Gösterinin ana teması olan "halkların kardeşliği" fikri de yine bu kurgu çerçevesinde ele alındı.
"Gün Doguyor..." gösteri akışı, `turna` imgesiyle anlatılan yolculuk teması üzerine kurulu. Turna figürü, hem yolculugu anlatan/aktaran hem de gündelik hayatın çeşitli aşamalarında yer alan yarı-gerçek öeler olarak tasvir ediliyor. Turnaların yolculuğunda, sırasıyla Balkan ve Doğu coğrafyalarının günlük hayat aksiyonlari (çalışma, düğün, eğlence) resmedildikten sonra, savaş, göç ve isyan gibi temalarla bu gündelik aksiyonların kesintiye uğraması anlatılıyor. Bu iki bölümün ardından gelen final ise, yaşananlar karşısında topluluğun tavrını simgeleyen, ütopik bir `bariş` sahnesi.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT