Ro Theatre: Branden-Yangınlar

Tarihler: 07 Kasım 2010 Pazar ~ 07 Kasım 2010 Pazar 20:30

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori: 17,50 TL , 2. Kategori: 12,50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00 Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve CRR Konser Salonu

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye, Şişli İstanbul Harbiye İstanbul

Telefon: 0212 231 54 97

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 7, 2010 ~ Kas 7, 2010

Lübnanlı yazar Wajdi Mouawad, Branden adlı oyununda, “Kökenlerimiz nereye dayanıyor, nereden geliyoruz, anne babalarımız kimler” sorularını irdeliyor. Branden’da, suskunluğa gömüldüğü uzun yılların ardından hayata veda eden Nawal Marwan, vasiyetinde Jeanne ve Simon adlı çocuklarından, ölü olduğunu sandıkları babaları ile varlığından haberdar dahi olmadıkları kardeşlerini aramalarını ister. Gönülsüzce çıkılan bu yolculuk, iki kardeşi Ortadoğu’ya, savaş halinde olan bir ülkeye götürür ve acımasız bir gerçeğin perdesi adım adım aralanır.

Branden’da tarih ile yaşam öyküleri arasındaki bağ ustaca kurulmuş. Savaş, oyunda intikam ve kısasın anlamsız kısır döngüsü olarak gösterilip her savaşın ebedi sorusu soruluyor: İnsan, insanlıktan çıkmış bir ortamda insan gibi davranmaya devam edebilir mi?

Yöneten: Alize Zandwijk
Oynayanlar: Fania Sorel, Esther Scheldwacht, Nasrdin Dchar, Goele Derick, Yahya Gaier, Nastaran Razawi Khorasani, Oleg Fateev, Mahnaz Morrowatian
Çeviren: Tom Kleijn
Dramaturji: Liet Lenshoek
Mizansen: Thomas Rupert
Kostüm: Sabine Snijders
Işık Tasarımı: Marc Heinz
Müzik Tasarımı: Oleg Fateev

Ro Theater Hakkında

Rotterdam belediyesinin tiyatro topluluğu Ro Theater, Hollanda’nın en büyük üç tiyatro grubundan biridir ve sanat yönetmeni Alize Zandwijk ile seyircilere modern ve kapsamlı bir yelpaze sunar. Ro Theater Hollanda çağdaş tiyatrosunun yurtdışındaki en önemli temsilcilerinden sayılmaktadır.

Ro Theater, Rotterdam Belediyesi ile Eğitim, Kültür ve Bilim Bakanlığı tarafından desteklenmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT