`3` / Dilek Evgin Dans Projesi

Tarihler: 26 Nisan 2005 Salı ~ 26 Nisan 2005 Salı 26 Nisan Salı Saat 20:00

Yer: İş Sanat Kültür Merkezi

Ücret: 27 YTL - Tam: 22 YTL İndirimli: 17 YTL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 ve İş Sanat Kültür Merkezi

Adres: İş Kuleleri, Levent Levent İstanbul

Telefon: 0212 316 10 83

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 26, 2005 ~ Nis 26, 2005
“3”
DİLEK EVGİN DANS PROJESİ

Müzik ve tiyatronun yanında dansın kalbi de İş Sanat`ta atmaya devam ediyor. Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Devlet Konservatuvarı Bale Ana Sanat Dalı Başkanı Dilek Evgin`in yönetmenliğini yaptığı Dilek Evgin Dans Projesi, toplum-birey ilişkisini sorgulayan “3” isimli gösterisiyle İş Sanat`ta.

Koreografi: Dilek Evgin
Müzik: İlhan Usmanbaş, Christine Groult, Sergey Rahmaninov
Kostüm/Dekor: Zepür Hanımyan, Kemal Tufan
Işık: Önder Arık
Proje Asistanı: Ahu Özgür
Sahne Amirleri: Deniz Berge, Ayfer Zeren
Dansçılar: Canan Şadalak, Ahu Özgür, Özlem Özgen, Evrim Çeliker, Elçin Demiröz, Arkın Zirek

“Yaşam gerçeği, kişinin toplumsal bir içerik kazandığı yerde başlar. Orada bizi bekleyen, çok önceden ve karmaşık biçimde örgütlenmiş ‘verili` bir dünyadır: ‘Onların` dünyası. Birey varoluşu o dünyadan dolgulanmış ve yine ona karşı ‘kendi` olmak zorunda olduğuna göre, bireysel özgürlük nihai anlamda mümkün müdür? Toplumsal bağlardan kaçtığımız yerde, o bağlara kıskıvrak yakalanmış olmayalım sakın? Öte yandan, kişi arzularını doyurabildiği yerde varoluş doluluğuna kavuşur; anlamla doldurulacak boşluk olmaktan kurtulur. Bunun yolu da ötekine açılmaktan geçer. Ötekine açılmak, yeni iletişimin her türü, bir tür kendi kendine yakınma mıdır? Her iletişim girişiminden düş kırıklığıyla döndükçe ‘öteki` parçalanarak çoğalan bir genelliğe mi (onlara) dönüşür? Ben-Sen-O (Onlar) üçgeninde bireyin özgürleşme çabası yanıtlardan çok sorular vaat ediyor bize. Ve belki de soruyu sormasını bilen, yanıtı da bulmuştur.”

İstanbul`da doğan Dilek Evgin , İstanbul Belediye Konservatuvarı Bale Yüksek Devresi ve İstanbul Üniversitesi işletme Fakültesi`nden mezun oldu. Flensburg Operası`nda dans ettikten sonra, 1975 yılında Londra Kraliyet Bale Akademisi Yüksek Bale Eğitmenliği Bölümü`ne ilk Türk öğrenci olarak kabul edildi. Öğrenciliğinin yanı sıra John Field`ın önerisiyle Londra Festival Balesi`nin çalışmalarına da katıldı. The Royal B all et School`da stajını tamamlayan sanatçıya Akademik Diploma`nın beraberinde Yüksek Dans Sınavı`nı verdiği için L.R.A.D. ve A.R.A.D. unvanları da verildi. Sanatçı doktorasını ise Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı`nda tamamladı.

Koreografilerinde öncelikle Türk bestecilerine yer veren Evgin`in eserleri İskoçya, Japonya, Türkiye`nin çeşitli yerleri ve TRT sanat programlarında sergilendi. 1987`de Aberdeen Gençlik Festivali`ne, 1988`de Amerikan Dans Festivali`ne koreograf olarak davet edildi. 1991 sezonundan itibaren Turkuaz Modern Dans Topluluğu`nda görev alan sanatçı, 19. ve 20. Uluslararası İstanbul ve 9. Uluslararası Ankara Festiv all eri`ne, 1. Uluslararası Japonya Modern Dans Yarışması`na (Final), çok sayıda yurtiçi temsil ve turnelerine katıldı. 1994`te Dans Tiyatrosu Deneme Topluluğu`nu kurdu. “Ki Yalnızdılar” eserinin İstanbul`da sergilenmesinin ardından Dans Tiyatrosu Projesi ile Goethe Enstitüsü tarafından Almanya`ya davet edildi. MSÜ Dans Topluluğu ile, Habitat İstanbul, Dolmabahçe Kültür Merkezi açılışı ve çok sayıda etkinlikte eserleri sergilendi.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT