Barbaros

Tarihler: 15 Temmuz 2010 Perşembe ~ 15 Temmuz 2010 Perşembe 15.07.2010 Saat: 20.30

Yer: İBB Şehir Tiyatroları Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi

Ücret: 1. Kategori: 23,00 TL, 2. Kategori: 12,50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve Muhsin Ertuğrul Sahnesi gişe

Adres: Harbiye Mah. Gümüş Cad. No:3 Şişli İstanbul Şişli İstanbul

Telefon: 0212 455 39 19

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 15, 2010 ~ Tem 15, 2010

Barbaros

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Barbaros Projesi, Kaptan-ı Derya Barbaros Hayrettin Paşa’nın hayatını ve 16. yüzyıl Akdeniz’de Türk akıncılığını çağdaş dans ve tiyatro üslubuyla anlatan, İstanbul’un denizle olan dokusunu ve çağdaş yaşamda insan-su ilişkisini tarihsel bağlantılarla işleyen bir dans ve müzik prodüksiyonudur.

Türkiye’nin sahip olduğu en büyük değerlerden biri olan ‘Deniz’ teması ve yüzlerce yıllık tarihiyle birlikte Anadolu ve Akdeniz toplumlarına olan etkisi çerçevesinde Barbaros Hayrettin Paşa (Hızır Reis) ve onun dönemindeki Reislerin hayatını içeren; dans, müzik, görsel tasarım ve yazın gibi sanatın farklı dallarının çağdaş bir platformda buluştuğu özgün tasarımlı bir eserdir.

Devlet Opera-Balesi’nin solist nitelikli sanatçılarından oluşan geniş bir kadroyla sahnelenecek bir prodüksiyon olan Barbaros, İstanbul`un Kültür Başkentliği yaptığı süreçte İstanbul’u, hem Türkiye çapında hem de uluslararası arenada temsil edecek ve Türk Dans repertuarına yeni bir eser kazandıracaktır.

BARBAROS
2 perde ÇAĞDAŞ DANS DRAMA
Özgün Kurgu & Koreografi: BEYHAN MURPHY
Müzik: MERCAN DEDE
Metin ve Şiirler: KUBİLAY TUNÇER
Kostüm & Dekor Tasarımı: İSMAİL DEDE
Video-Film: ŞAFAK TÜRKEL
Yardımcı Yönetmen: ALPASLAN KARADUMAN
Reji Asistanı: V. ŞAFAK UYSAL
Müzik Yapım Asistanı: İBRAHİM ÖZMEN

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT