Kikunokai Japon Halk Dansları Topluluğu

Tarihler: 01 Kasım 2004 Pazartesi ~ 01 Kasım 2004 Pazartesi 1 Kasım Pazartesi Saat 20:30

Yer: Atatürk Kültür Merkezi Büyük Salon

Ücret: 17.000.000 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Atatürk Kültür Merkezi Gişe

Adres: Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 251 56 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 1, 2004 ~ Kas 1, 2004
JAPON KRİZANTEMİ “KIKUNOKAI” TÜRKİYE’ DE AÇIYOR!!!
KIKUNOKAI” Japon Halk Dansları Topluluğu 1 Kasım’ da İstanbul`da!

"KIKUNOKAI” Japon Halk Dansları Topluluğu, her izleyenin rahatlıkla anlayıp zevk alabileceği bir dans sunma fikrinden yola çıkarak; Michiyo Hata tarafından 1972 yılında kuruldu. Topluluğun ismi, Japonlarca ülkelerinin sembolü sayılan krizantem çiçeğinden (kiku) gelmektedir. Bu adın seçilmesinin nedeni, bu sanatı icra etmek üzere çalışan her kişinin, geleneksel Japon sahne sanatlarını bir çiçekmişçesine açtırır gibi, uyum ve zerafet içerisinde etkileyici bir performans sergilemesi hedefinin ön planda olması.

“KIKUNOKAI” Japon Halk Dansları Topluluğu, kuruluşundan bu yana, gelenekselleşmiş klasik dansları temel almış, Japon insanının yaşamı ve ruhunu ifade eden halk sanatlarıyla harmanlamış, ve bu özgün karışıma günümüze ait modern tarzları da ekleyerek eserler yaratmayı sürdürdü.

“KIKUNOKAI” Japon Halk Dansları Topluluğu’ nda sahneleme, farklı sanat dallarının bir bileşimini ortaya koyarken mükemmelliği amaçlamakta, sayısız çalışmanın ürünü bir dans, müzik, kostümler, ışıklandırma ve dekor eşliğinde sahneye konulurken bu dallardan her birinde, Japon güzellik ve zerafet anlayışını hayata geçirmekte.

“KIKUNOKAI” Japon Halk Dansları Topluluğu bugün de, yalnız sahne değil, sinema ve televizyon alanlarında da etkinliklerini başarıyla sürdürmektedir. 1990 yılında ünlü Japon yönetmen Akira KUROSAWA’ nın “ Dreams “adlı filminin kareografisi de “KIKUNOKAI” Japon Halk Dansları Topluluğu tarafından yapıldı.

Türkiye’ deki ilk gösterisini 1 Kasım 2004 Pazartesi İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’ nde gerçekleştirecek olan topluluğun ikinci durağı ise 5 Kasım 2004 Ankara MEB Şura Salonu… Her iki gösterinin de başlama saati 20:30

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT