Mekanizmaalr

Tarihler: 27 Şubat 2009 Cuma ~ 27 Şubat 2009 Cuma 27 Şubat Cuma, 20:00

Yer: Mekanizmalar

Ücret: 10 TL

Nereden Alınır: (Biletler gösteriden 1 saat önce satışa sunulacaktır.)

Adres: İstanbul Fransız Kültür Merkezi, İstiklal Cad. N.4 Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 393 81 11

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 27, 2009 ~ Şub 27, 2009
MEKANİZMALAR
Prospero Dans Topluluğu

Prospero Dans Topluluğu, Talin Büyükkürkciyan’ın koreografisiyle, yeni gösterisi Mekanizmalar’da insanların mekanikleşmesini anlatıyor. Bu performans, gündelik hayatımızı sürdürürken farkında olmadığımız mekanikleşen harketelerimizi ve belki de yaşamlarımızı mizahi bir dille sorguluyor.
Konuşurken dili keşfederiz, devinirken de hareketi…

Düşünmeden var olamayız fakat sadece düşünerek var olabilir miyiz? Yapmadan var olmak, var olmadan değişmek, değişim olmadan da dönüşmek mümkün müdür?
Kafka’dan yüzyıllar önce yaşamış olan Ovidius bize dönüşümü anlatan bilinen ilk şairdir.
Beden devinmeye başladığında kaslar, kemikler, sinirler, kan, su hepsi harekete geçer sadece zihinden gelen bir emir onları harekete geçirmeye yeter. Beden devindikçe dönüşür şekilden şekile girer ; beden dönüştükçe düşünür, eler, ayırır, seçer.

Biz de Ovidius’un Dönüşümlerinden ektilenip hayvanlar yerine kişilerin dönüşümünü yarattık. Kişiler tek başlarına değillerdir. Bir arada hareket ederken bir mekanizma yaratırlar. Bu mekanizma hareket devam ettikçe dönüşür, farklı formlara girer.

Ovidius’un şiirinde insan ilişkilerinin kesilmediği gibi ‘Mekanizmalar’da da bireyler arası ilişkiler kopmaz, dönüşür. Birey mekanizmanın bir parçası olur. Eskiler yeni biçimlere sokulur yeniden kullanılır. Dönüşüm bireyde, toplulukta ve evrende kaçınılmaz bir sondur. Değişim ve dönüşüm yaratıcılığın sonucudur. Ovidius’un şiirlerinde kadın nasıl yalnızca bir dişi değil, erkeğe başka bir duygu ortamı sağlayan “insan” ise ‘Mekanizmalar’da da mekanizmadan sıyrılan kişi gruptan ayrı bilince sahip gruba yön gösteren bir parça olur.

İnsan zaman içinde zamanla oynama, yani kurallar dahilinde oyun oynama özgürlüğü olandır.



istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT