Shaman `Buluşma`

Tarihler: 14 Ocak 2005 Cuma ~ 16 Ocak 2005 Pazar 14-15-16 Ocak Saat 21:00

Yer: Parkorman

Ücret: 50 YTL - 39 YTL - 33.5 YTL Öğr: 28.5 YTL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve Parkorman

Adres: Büyükdere Cad. Fatih Çocuk Ormanı Maslak Maslak İstanbul

Telefon: 0212 328 20 00 (Parkorman)

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 14, 2005 ~ Oca 16, 2005
TÜRKİYE’DE BENZERİ OLMAYAN BİR TOPLULUK…
DANS-MÜZİK VE RİTM TİYATROSU SHAMAN…
İLK ESERİ “BULUŞMA” İLE İSTANBULLU SANATSEVERLERLE BULUŞUYOR...

Daha önce Almanya ve Kazakistan’da sahne alan topluluk, Ocak ayında İstanbul’un yepyeni gösteri Merkezi Parkorman Igloo’da seyircileriyle buluşacak.
20 müzisyenin yer aldığı orkestra ve 25 sanatçının yer aldığı SHAMAN’ın ilk eseri olan “BULUŞMA” Anadolu halk dansları, modern dans ve balenin yanı sıra dünya üzerindeki diğer halk danslarının da içinde yer aldığı birçok dans disiplinin ve türkülerin buluşmasıyla oluşturuldu.

Yüzlerce yıldır anlatılagelen masal, hikaye ve efsanelerden faydalanılarak yazılan senaryo, farklı zamanları aynı sahnede buluşturuyor. Bu amaçla sahne hem farklı zamanların, farklı renklerin, farklı kültürlerin buluşma yeri, hem de hikayesi anlatılan aşkların buluşma yeri olarak tanımlandı.

Eserin adına paralel olarak, Anadolu’nun her köşesinden dansların ve türkülerin yanı sıra modern dans, bale , akrobasi, flemenko, Macar, Kafkas, gürcü, abhaz ve balkan danslarının da bulunduğu repertuar diğer sanat dalları ile desteklendi. Dansların ve türkülerin yanında anlatımı güçlendiren ve bugüne kadar sık kullanılmayan etnik sazlar ve perküsyonlarla renklendi “BULUŞMA”..

Sanat Yönetmenliğini Murat Uygun’un koregrafisini Murat Uygun, Aydın Balcı ve 25 sanatçının gerçekleştirdiği BULUŞMA’nın benzersiz kostümleri Canan GÖKNİL imzasını taşıyor. Işık tasarımı ise; Dünya çapındaki gösterilerde imzası olan Chiris Korte & Burcu Aydınalp tarafından gerçekleştirildi.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT