Zeynep Tanbay Dans: Araz

Tarihler: 11 Şubat 2011 Cuma ~ 11 Şubat 2011 Cuma 11 Şubat 2011 Saat 20:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori: 34,00 TL - 2. Kategori: 28,50 TL - 3. Kategori: 23,00 TL - 4. Kategori: 17,00 TL

Nereden Alınır: www.biletix.com, Biletix Gişeleri, - Biletix çağrı merkezi (0216) 556 98 00, CRR Gişe

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye, Şişli İstanbul Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 11, 2011 ~ Şub 11, 2011

2000 yılında kurulan Zeynep Tanbay Dans Projesi (ZTDP), her şeyden önce, dansta öncü ve yenilikçi kimliğiyle biliniyor. Her yıl yeni projeler üreterek, tutkulu bir seyirci kitlesi yaratmayı başaran ZTDP, sürekliliğini bağımsız bir şekilde 10 yıldır devam ettirerek, dans alanında Türkiye’de önemli bir boşluğu doldurdu.

Yeni yılda ZTDP üç projesini CRR’de izleyicisiyle buluşturuyor; ARAZ, 4 AYAK ve VİVALDİ-STRAVİNSKİ.

Koreografisi Zeynep Tanbay`a ait olan ARAZ (2010), ZTDP`nin son projesi. ARAZ, öteki olmanın halini anlatır; kırmızı çizgilerin içine sıkıştırılan hayatları, göçe zorlanan halkları, gasp edilen hakları, ötekileştirilen kimlikleri tanımlar.Araz, Van`ın küçük bir köyü olan Özlüce`nin asıl ismidir... Özünde ise hep Araz vardır.

Zeynep Tanbay, koreografilerinde odak noktası olarak insanı ele alırken, insan ilişkileri, halleri ve ruhunu kurcalar. Salt beden dilinin kullanıldığı bir anlatım tercihi ve minimalist bir sahne düzeni ise bütün eserlerin ortak noktasıdır. Zeynep Tanbay’ın yaşama ve toplum düzenine dair sorumluluğu, kaygıları ve eleştirisinin izlerini, CRR’de sezon boyunca sahnelenecek üç projesinde farklı biçimlerde görmek mümkün olacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT