İfsak 20. İstanbul Fotoğraf Günleri

Tarihler: 01 Kasım 2004 Pazartesi ~ 30 Kasım 2004 Salı 1-30 Kasım 2004 tarihleri arasında

Yer: İfsak, İtalyan Kültür Merkezi, Yapı Kredi Kültür Merkezi, Tarih Vakfı, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi,

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Bilgi için: http://www.ifsak.org.tr

Adres: İstiklal Cd. Ayhan Işık Sk. 34/2 Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: (0212) 292 42 01

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 1, 2004 ~ Kas 30, 2004
İFSAK 20. İSTANBUL FOTOĞRAF GÜNLERİ (01 - 30 KASIM)

45 yıllık köklü bir geçmişe sahip, Türkiye’nin önde gelen fotoğraf ve sinema derneği İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (İFSAK) tarafından 19 yıldır düzenlenen, Türkiye’nin en geniş kapsamlı fotoğraf organizasyonu İstanbul Fotoğraf Günleri, 1 Kasım 2004 Pazartesi günü, İtalyan Kültür Merkezi’nde yapılacak bir açılışla başlıyor. Organizasyon Yerli/yabancı fotoğrafçıların sergileri, saydam gösterileri, söyleşi, konferans ve atölye çalışmaları; artık gelenekselleşen “Fotomaraton” ve “Fotoğrafınla Gel” etkinlikleri ve “Değişim/Gelenek” temalı etkinlikleri ile kasım ayı boyunca sürecek. Organizasyonun çağrı metninde, Değişim/Gelenek - fotoğraf ilişkisi aşağıdaki gibi belirtilerek “Değişim/Gelenek “ temasının tercih nedeni şöyle açıklanıyor: “ Oldukça kışkırtıcı, zorlayıcı, çelişik ancak soru ve cevapları ile sınırsız olanaklar sunabilen tematik bölüm için sözü Ahmet Hamdi Tanpınar’a bırakıyoruz: Yeni bir hayat lazım… Fakat sıçrayabilmek, ufuk değiştirmek için dahi yere basmak lazım.”

Bu yılki “Fotoğraf Günleri’nde” yurtdışından konuk olacak fotoğraf sanatçıları arasında; Magnum Ajansının fotoğrafçılarından Raghu Rai, Ajans Vu fotoğrafçılarından Stanley Greene “Savaştan Kesitler” bulunuyor. Yurtiçinden ise Adapazarlı Grup 5 “Dünden Bugüne”, İzzet Keribar’ın “Anadolu 2005” sergisi, Özer Kanburoğlu’nun “Mimariler” sergisi, Yalçın Savuran’ın “Yüzde 100” sergisi, Vedat Ozan’ın “Pat!” sergisi, Nazan Tuna’ın “Doğuda Kadın Olmak”, sergisi, Onur Çakmak’ın “Eldivensiz” sergisi, Zerrin Ünalan’ın “Ahraz” sergisi, Kenji Kawamoto’nun “Yemek Yemek” sergisi ve Lorrain Field’ın “Kanada Manzaraları/Çin Malı” N. Azeri, C.Şenol, G.Ilgaz, G.Aksoy, N.Atakan, S. Balkır, F.Özgür, S.Vardarman ve N.Polat ‘ın işlerinden oluşan karma sergi, İFSAK Loris Medici Atölyesi “Alternatif Baskı Teknikleri “ sergisi, İFSAK Hüsnü Atasoy Atölyesi “İnanç” sergisi ve İFSAK üyesi 5 fotoğrafçının fotoğraflarından oluşan “İstanbul: Geçmişten Günümüze” başlıklı sergisi yer alacak etkinliklerden baziları....

20. İstanbul Fotoğraf Günleri’nde, bu yıl da atölye çalışmaları, panel, söyleşi ve konferansların yanı sıra geleneksel olarak gerçekleştirilen ‘Fotoğrafınla Gel’, ‘Fotomaraton’ ve ‘Anısına’ bölümü de yer almakta.. “Genç Bakışlar” bölümünde ise İFSAK’ın yıl içerisinde destek verdiği Çocuk Atölyeleri olan KasımpaşaÇocuk Yuvası Çocuk Fotoğrafçılar Atölyesi, Aziz Nesin Vakfı Çatalca Çocuk Yurdu Çocuk Fotoğrafçılar Atölyesi ve Eğitim Gönüllüleri Vakfı Fındıkzade Eğitim Parkı Fotoğrafçı Çocuklar dia gösterileri ve BÜFOK – Boğaziçi Üniversitesi Fotoğraf Kulübü “Gece” sergisi yer almakta..

FESTİVAL PROGRAMI İÇİN TIKLAYIN

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT