27. Uluslararası Istanbul Film Festivali Sinema Dersleri

Tarihler: 15 Nisan 2008 Salı ~ 19 Nisan 2008 Cumartesi 12, 15, 16, 18, 19 Nisan 2008

Yer: Akbank Sanat

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: http://www.iksv.org, Email: film.fest@iksv.org

Adres: İstiklal Cad. Zambak Sok. No: 1 Beyoğlu Beykoz Mücavir İstanbul

Telefon: (212) 252 35 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 15, 2008 ~ Nis 19, 2008
Uluslararası İstanbul Film Festivali, düzenlediği Ustalık Sınıfı ve söyleşilerle izleyicilere, sinema dünyasının önemli isimlerini kendi ağızlarından dinleme ve onlara soru sorma fırsatını sunuyor.

SİNEMA DERSİ: MARC CARO
12 Nisan Cumartesi, Akbank Sanat, 15.30

*Etkinlik Pazar gününden, Cumartesi gününe alınmıştır.
Fransız çizer, tasarımcı, yönetmen, engin düş gücü ve sonsuz hayal dünyasıyla Şarküteri ve Kayıp Çocuklar Şehri gibi renkleri, dekorları ve tuhaf karakterleri fantezi sinemasına yepyeni bir soluk getiren iki şaheser yaratan Marc Caro, 1974`te bir festivalde tanıştığı Jean-Pierre Jeunet ile birlikte yarattığı üç kısa ve iki uzun metrajlı film, video klip ve reklam filmleriyle, son derece başarılı bir işbirliği sürdürdü. Çok yönlü sanatçı Caro, tek başına yönettiği ilk filmi Dante 01`de de sınır tanımayan yaratıcılığını uzaya taşıdı. Festivalde bu üç filmi de gösterilecek olan Marc Caro, vereceği sinema dersinde çizimlerinin sinema ile kesişimini, çocuksuluğunu korumasını sağlayan hayal gücünü, yönetmenlik tarzını sinemaseverlerle paylaşacak.
Akbank Sanat
İstiklal Cad. Zambak Sok. No: 1 Beyoğlu
T: (212) 252 35 00

SİNEMA DERSİ: TONY GATLIF & ABDERRAHMANE SISSAKO
15 Nisan Salı, Akbank Sanat, 16.30

Fransız sömürgesi sırasında Cezayir`de, Endülüs kökenli bir çingene olarak doğan Tony Gatlif, 90`lı yıllarda tamamladığı "Çingene Üçlemesi" (Latcho Drom, Dünya, Çılgın Yabancı) ve vatanına döndüğü 2004 yapımı Sürgündekiler ile toplum dışına itilmiş, başına buyruk ebediyen sürgündeki kahramanları işledi. Moritanya`da doğup Mali`de yaşayan Abderrahmane Sissako Dünya`da Yasam, Heremakano ve geçen yıl FACE Ödülü`nü kazanan Bamako ile Afrika`nın renklerini, müziğini, kokusunu filmlerine yansıttı. İnsan Hakları konulu filmlerin yarışacağı Avrupa Konseyi Film Ödülü (FACE) jürisinde yer alan bu iki ödüllü yönetmen, kökenler, göç, göçmenlik, sömürgecilik ve sinemayı tartışacaklar.
Akbank Sanat
İstiklal Cad. Zambak Sok. No: 1 Beyoğlu
T: (212) 252 35 00

SİNEMA DERSİ: MICHAEL BALLHAUS
16 Nisan Çarsamba, Akbank Sanat, 15.00

Üç kez Oscar`a aday gösterilen Michael Ballhaus, Max Ophüls`ten etkilenerek sinemada çalısmaya başladığı 1960`lardan bu yana Fassbinder`in Petra von Kant`ın Acı Gözyaşları ve Maria Braun`un Evliliği`nden Mike Nichols`ın Çalışan Kız`ı, Coppola`nın Dracula`sı, Martin Scorsese`nin Sıkı Dostlar, Günaha Son Çagrı ve Köstebek`ine kadar 100`den fazla filmde görüntü yönetmenliği yaptı. Fassbinder`in 15 filminde çalıştıktan sonra 1982`de Amerika`ya yerleşen Ballhaus`un ünü Martin Scorsese`nin filmleriyle doruğa ulaşti. Hem Avrupa`da hem de Amerika`da tanınan ve saygı duyulan Ballhaus, sinema dersinde tekniklerini, deneyimlerini ve kameranın sırlarını anlatacak.
Akbank Sanat
İstiklal Cad. Zambak Sok. No: 1 Beyoğlu
T: (212) 252 35 00

SİNEMA DERSİ: ALEXANDER SOKUROV
18 Nisan Cuma, Akbank Sanat, 16.00

Alexander Sokurov bugüne kadar 40`ı aşkın belgesel ve uzun metrajlı film yaptı. Çağdaş Rus yönetmenlerinin en önemlilerinden biri sayılan, Tarkovski`nin mirasçısı olarak kabul edilen Sokurov, çogu tarihsel gerçeklere dayanan ve göndermeler yapan filmleriyle her zaman ana akım sinemasının uzağında durdu. Ana ve Oğlu, Baba ve Oğlu ile aile bağlarını, Moloch, Boğa, Güneş ile dünya liderlerini, Rus Hazine Sandığı ile aristokrasi, sanat ve müziği ele aldı. Son filmi Aleksandra`nın festivaldeki gösteriminde de bulunacak olan Sokurov, sanat, sinema, tarih ve yönetmenlik üzerine bir sinema dersi verecek.
Akbank Sanat
İstiklal Cad. Zambak Sok. No: 1 Beyoğlu
T: (212) 252 35 00

SİNEMA DERSİ: KIM AUBRY
19 Nisan Cumartesi, Akbank Sanat, 16.00

Francis Ford Coppola`nın 1979 yapımı epik başyapıtı, Vietnam filmlerinin en tanınmışı olan Apocalypse Now / Kıyamet, Cannes, Oscar, BAFTA ve Altın Küre gibi dünya çapında birçok saygın ödüle layık görüldü. Kıyamet, 2001`de Coppola`nın istekleri doğrultusunda elden geçirildi, özgün versiyonunda yer almayan 49 dakikalık görüntü filme eklendi, baştan kurgulandı ve renkleri düzeltildi. Kıyamet`in bu son ve "kesin" versiyonunun yapımcılarından Kim Aubry, filmin festival gösterimine katılacak. Coppola`nın Jack (1996) ve The Rainmaker / Yağmurcu (1997) filmlerinde yapım sonrası sorumlusu, yine Coppola`nın Baba, The Outsiders / Dışarıdakiler, Kıyamet, Dracula gibi filmlerinin yapım belgesellerinin yönetmeni ve Kıyamet-Redux gibi Dışarıdakiler`in yeniden kurgulandığı 2005 versiyonunun yapımcısı olan, babası İstanbul doğumlu olan Aubry, bu sinema dersinde Kıyamet`in yapım sonrası aşamalarını ve bu tür özel projelerin nasıl hayata geçirildiğini anlatacak.
Akbank Sanat
İstiklal Cad. Zambak Sok. No: 1 Beyoğlu
T: (212) 252 35 00


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT