Avrupa Bilim ve Eğlence Günü, İstanbul 2011

Tarihler: 23 Eylül 2011 Cuma ~ 23 Eylül 2011 Cuma 11:00-02:00

Yer: Koç Üniversitesi Rumelifeneri Yerleşkesi

Adres: Rumelifeneri Yolu 34450 Sarıyer İstanbul Sarıyer İstanbul

Telefon: 0212 338 10 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 23, 2011 ~ Eyl 23, 2011

Koç Üniversitesi, Avrupa Komisyonu’nun “Yedinci Çerçeve Programı” tarafından desteklenen ''Avrupa Bilim ve Eğlence Günü, İstanbul 2011'' projesi kapsamında, 23 Eylül 2011, Cuma günü Koç Üniversitesi Rumelifeneri Yerleşkesi’nde tüm bilim meraklılarının katılabileceği ''Avrupa Bilim ve Eğlence Günü'' düzenliyor. Avrupa'da her yıl çeşitli şehirlerde Eylül ayının son cuması gerçekleştirilen etkinlik, bu yıl, ''Avrupa Bilim ve Eğlence Günü, İstanbul 2011'' adı altında yapılacak. Etkinlik; toplumun bilime olan ilgisini artırmayı, çocukları ve gençleri bilim alanında kariyer yapmaya özendirmeyi ve toplumda ''bilim kültürü'' yaratmayı amaçlıyor.

Avrupa Komisyonu’nun “Yedinci Çerçeve Programı” desteği ile Koç Üniversitesi Rumelifeneri Yerleşkesi’nde 23 Eylül 2011, Cuma günü 11:00-02:00 saatleri arasında “Avrupa Bilim ve Eğlence Günü, İstanbul 2011 ” etkinliği gerçekleştirilecek. Çocukları ve gençleri bilime yönlendirmeyi hedefleyen etkinlik, ilköğretim, lise ve üniversite öğrencilerini kapsıyor. Bu şenlik kapsamında öğrenciler, programda bulunan birçok deneye, sergi, konferans, gösteri ve atölye çalışmalarına katılma imkânı bulacak.

2005 yılından bu yana her yıl Eylül ayının son haftası kutlanan “Avrupa Bilim ve Eğlence Günü” bu yıl Ford Otosan’ın ana sponsorluğunda Koç Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Etkinlikler, 23 Eylül 2011 günü saat 11:00'da başlayacak ve gece saat 02:00'a kadar devam edecek. Ayrıca, İstanbul’un her yerinden katılımı sağlamak için çeşitli merkezlerden Koç Üniversitesi'ne ücretsiz servis sağlanacak. Etkinlik, farklı kurumların katılımı ve desteği ile ziyaretçilere zengin ve çeşitli bir atmosfer sunmayı hedefliyor.

Zihni Sinir Robotik Robot Atölyesi’nden Nano Teknoloji Atölyesi’ne; güneş enerjili araba yarışlarından dinozor ve fosil atölyelerine, bilim ve drama atölyesinden lazer gösterisine kadar çok çeşitli atölye, gösteri, seminer ve sergiler “Avrupa Bilim ve Eğlence Günü, İstanbul 2011” etkinliğinde yer alacak. En az 4 bin öğrencinin katılımının beklendiği Bilim ve Eğlence Günü’nde çok sayıda bilim insanı da son keşif ve icatlar hakkında bilgi verecek, deneyler ve atölye çalışmaları, bilim gösterileri, bilim tiyatrosu, konserler, dans gösterileri, ödüllü yarışmalar ve oyunlar gerçekleştirilecek. Zihni Sinir Atölyesi’nde ise katılımcılar kendi yaptıkları robotları alabilecekler.

Bilim Konulu Fotoğraf Yarışması

Avrupa Bilim ve Eğlence Günü kapsamında ayrıca bilim konulu bir de fotoğraf yarışması düzenlenecek. İlköğretim okulu ve lise öğrencileri için gerçekleştirilecek fotoğraf yarışmasında, katılımcılar herhangi bir bilim dalını (Doğa Bilimleri, Fen Bilimleri vb gibi) ele alabilecekler. Katılımcılar fotoğraf yarışmasına katılmak için http://bilimeglence2011.ku.edu.tr adlı web sitesinden gerekli bilgileri doldurarak başvuru yapabilecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT