BarışaRock Festivali 6 Yaşında

Tarihler: 09 Ağustos 2008 Cumartesi ~ 10 Ağustos 2008 Pazar

Yer: Sarıyer Mehmet Akif Ersoy piknik alanı

Ücret: Giriş: 3 YTL

Nereden Alınır: Sarıyer Mehmet Akif Ersoy piknik alanı girişi

Adres: Sarıyer Mehmet Akif Ersoy piknik alanı Sarıyer İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 9, 2008 ~ Ağu 10, 2008

BarışaRock Festivali, "BarışaRock 6 Festival, Savaşa, İşgale, Milliyetçiliğe, Irkçılığa, Küresel Isınmaya Karşı" alt başlığıyla 9-10 Ağustos`ta gerçekleştirilecek.

Sanatçılar, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve sendikaların iş birliğiyle gerçekleştirilecek festival programına ilişkin Taksim Kemancı Bar’da bir basın toplantısı düzenlendi.

Zardanadam, Ehli Keyif, Teneke Trampet gruplarının üyeleri ve Moğollar grubundan Taner Öngür’ün de katıldığı toplantıda, basın açıklamasını sanatçı Serap Yağız okudu. Yağız, festivalin 6’ncı yılında binlerce katılımcıyla "savaşa, işgale ve kapitalizme karşı seslerin yükseldiği bir platform" haline geldiğini belirterek, "BarışaRock 6’ncı yılında hala savaşa karşı, inatla..." dedi.
Serap Yağız, festivalin giderek büyümesi ve masrafların aşırı artması nedeniyle bu yıl festivale, giriş kapısından alınacak 3 YTL değerindeki "BarışaRock" yazılı rozetle girileceğini ifade ederek, "Nükleere karşı sanatçı tepkisinin kolektif bir duyarlılıkla ortaya konması" çağrısına yanıt veren çeşitli illerden sanatçıların da festival alanında "kolektif üretime dayalı" performanslar sahneleyeceklerini kaydetti.

Festivalde iki ayrı sahnede performansların sunulacağını belirten Yağız, iki gün boyunca sahne alacak müzisyen ve gruplar arasında Human Harvest, Zardanadam, Bajar, 45’lik Şarkılar, Mor ve Ötesi, Deli, Ayılar, Hariçten Gazelciler, Dinar Bandosu, Teneke Trampet, Feryal Öney, Gevende, Mahşeri Cümbüş, Hayvanlar Alemi, Cümbür Cemaat’in de bulunduğunu söyledi.

Yağız, festivalde konserlerin yanı sıra 57 ülkeden 255 sanatçının dahil olduğu Artists For Peace topluluğunun "Savaşın Dehşeti" başlıklı çalışması, yeni sanatçıların katkılarıyla oluşturulacak dijital duvar resmi "Digimural", Filistin işgalini gösteren fotoğraflardan oluşan bir sergi, "Yaşayan Kütüphane" "Sosyal Haklar Kıraathanesi", graffiti, stencil, fotoğraf, uçurtma, kukla, bileklik, ritm, pankart atölyeleri gibi etkinliklerin de yer alacağını bildirdi.
Festivalle ilgili tüm bilgiler için: http://www.barisarock.org

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT