Cappadox’un 5. Edisyonu İçin Biletler Şimdi Satışta!

Cappadox’un 5. Edisyonu İçin Biletler Şimdi Satışta!

Tarihler: 23 Mayıs 2024 Perşembe ~ 26 Mayıs 2024 Pazar

Yer: Kapadokya

Nereden Alınır: https://www.biletix.com/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 23, 2024 ~ May 26, 2024

Bu yıl 5. edisyonuyla, 23-26 Mayıs tarihleri arasında “Değişen Gökler” teması altında katılımcılarını ağırlamaya hazırlanan Cappadox’un biletleri satışa çıktı. Katılımcılar, dört farklı disiplinin buluştuğu geniş etkinlik programı içerisinden tercih ettikleri deneyimleri seçerek, özgün Cappadox takvimlerini oluşturabilecekleri biletlere ve farklı disiplinlerden seçilmiş etkinlikleri içeren paketlere Biletix’ten ulaşabiliyor.

23-26 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek 5. edisyonunda “Değişen Gökler” temasıyla katılımcılarını ağırlamaya hazırlanan, Türkiye’nin ilk destinasyon festivali Cappadox’un biletleri satışa çıktı. Kapadokya’nın katmanlı kültürel dokusu ve eşsiz peyzajından yola çıkan ve bu özel coğrafyanın; müzik, çağdaş sanat, gastronomi ve açık hava etkinlikleriyle deneyimlenebileceği çok disiplinli bir platform sunan Cappadox; bu yıl Volkswagen ana sponsorluğunda, Yapı Kredi ve +1 ’in desteği, Doğuş Hospitality Yeme-İçme, Turizm ve Perakende Grubu’nun ağırlama partnerliği ve Argos in Cappadocia, Under Armour, KİKO Milano, GO ONs, We Are The Walkers ve Uludağ katkılarıyla hayata geçirilecek. Merkezi bu yıl da Uçhisar ve Göreme’de olacak çok disiplinli festival Cappadox, birbirine yürüme mesafesindeki mekanlarda ve vadilerde gerçekleşerek katılımcılarını Kapadokya’yı yeniden keşfetmeye davet ediyor.

Katılımcılar, dört farklı disiplinin buluştuğu geniş etkinlik programı içerisinden tercih ettikleri deneyimleri seçerek özgün Cappadox takvimlerini oluşturabilecek. Aynı zamanda katılımcılar farklı disiplinlerden seçilmiş etkinliklerle hazırlanan, Kapadokya’nın benzersiz doğasını ve enerjisini hissedecekleri +1 Maceracı, bütün disiplinlerden deneyimlerle Cappadox’u her yönüyle keşfetme imkânı sunan Crystal Kaşif ve Cappadox’un hiçbir anını kaçırmak istemeyen ve tüm etkinlik türlerine kendine uygun seanslarda katılım sağlamak isteyenler için hazırlanan ID: Gezgin paketlerinden dilediklerini seçerek unutulmaz bir Cappadox deneyimi yaşayacaklar. Paketlerin yanı sıra Rota Pass ile katılımcılar Cappadox boyunca shuttle kullanımının yanı sıra bazı özel etkinliklere ve mekanlara girme imkânı da bulacaklar.

Fulya Erdemci’nin değerli hatırası için, “Değişen Gökler” teması altında
Bu yıl “Değişen Gökler” teması altında düzenlenen festivalin çağdaş sanat programı, 2022’de kaybettiğimiz, Cappadox Çağdaş Sanat Programı’nın kurucusu ve şekillendiricisi olan küratör Fulya Erdemci’nin değerli anısına düzenlenecek. 13 Haziran’a kadar izleyicisini ağırlayacak serginin küratörlüğünü Kevser Güler üstleniyor. Program katılımcıları geride bıraktığımız dört edisyon boyunca Kapadokya’dan birlikte öğrendiklerimize bakmaya davet ediyor. Başlığını, Erdemci’nin 2001 senesinde Karşı Sanat’ta gerçekleşen sergisi Pişmanlıklar, Hayaller ve Değişen Gökler’den alan sergi, Kapadokya’nın çok katmanlı tarihsel, kültürel ve fiziki coğrafyasında adım adım ilerleyerek paylaşılan ortak deneyimleri ve karşılaşmaları beraber hatırlamaya, altı yıl aradan sonra yeniden düşünmeye çağırıyor. Geçmiş edisyonlardan bir seçkiyle yola çıkan “Değişen Gökler” çağdaş sanat programı, Cappadox sergileri için üretilmiş olan yapıtlarla bölgenin tarihine, ekosistemine ve canlı-cansız doğasına çeşitli perspektiflerden bakarken, Kapadokya’nın coğrafi, mimari ve sosyoekonomik özellikleri ve dönüşümüyle bağlar kuruyor.

Katılımcılar, Cappadox boyunca gerçekleştirilecek “Rehberli Sergi Turlarına” katılarak sergilenen eserlerin ilgilendiği temalar ve kavramların yanı sıra Kapadokya’yla bağlantılarını öğrenebilecekler.

Farklı türler ve dinamik ritimlerle Cappadox’un dikkat çeken müzik programı
Katılımcılar; sadece kulaklarına değil, tüm duyularına hitap eden deneyimlerden oluşan Cappadox müzik programıyla, disiplinler arası bir keşfe çıkacak. Türkiye’den ve farklı coğrafyalardan birçok sanatçı, Kapadokya’nın farklı mekanları ve etkileyici atmosferinde sahne alacak. Kapadokya vadilerinin etkileyici manzarasında gerçekleşecek Gün Doğumu Konserleri’nde; “gönül müziği” ile Mercan Dede; katmanlı ambient kompozisyonlar ve caz etkisindeki elektronik sularda gezinen müzik paletiyle Ulla ve farklı seslerin ve duyguların form bulduğu müziğiyle, Danimarkalı indie rock grubu Efterklang’ın ve Liima’nın grup lideri Casper Clausen, günün ilk ışıklarını müzik eşliğinde karşılamak isteyenleri bir araya getirecek. Mağaradan dönüştürülen Argos Müze Crystal Sahnesi’nin samimi odasında katılımcılar; müziğin evrenselliğinden ilham alan müzisyen ve şarkı yazarı Maya Perest, gitarist ve çok yönlü besteci Mert Pekduraner’in yanı sıra Ulla ve Casper Clausen’in heyecan verici sahnelerine tanık olacak. Vadi yamacında yer alan Argos Vadi’deki gün batımı buluşmasında; Montreal’de yerleşik müzisyen, prodüktör ve DJ Mercan Dede, yüksek ritimli seti “Mercan Dede Live DJ Set with Secret Tribe” Cappadoxlularla buluşturacak. Yeşil doğası ve samimi atmosferiyle, festival boyunca akşamın ilk konserine ev sahipliği yapacak olan Çiftlik Ev +1 Sahnesi’nde; psikedelik folk ile caz ve rock’ı harmayanlayan parçaları, kendine özgü deneysel tarzı ve doğaçlamaya çokça yer veren performanslarıyla Gevende; 90’ların sonundan bugüne Türkiye’nin en popüler rock müzisyenlerinden biri olan Teoman ve elektronik, minimal ve çağdaş klasik müzik, dünya müziği, folk ve caz türlerinden beslenen müzik anlayışları ve orijinal kompozisyonlarıyla öne çıkan Mammal Hands performanslar sergileyecek. Perili Ozanlar Vadisi’nin sihirli ve psikedelik atmosferindeki Volkswagen Sahnesi’nde gerçekleşecek müzik programındaysa; İngiltere soul, caz ve elektronik müzik sahnelerinde hızlıca yükselen vokalist, prodüktör, multi-enstrümanist Jordan Rakei, yerli müzik sahnesinin en samimi, dinamik ve sevilen ekiplerinden Büyük Ev Ablukada, Alman müzisyen, DJ ve prodüktör Frank Wiedemann’ın solo projesi Âme (Live) ve Wiedemann’ın bu özel seti için bir araya geleceği, kurucusu olduğu Innervisions plak şirketinin yeni nesil prodüktörlerinden ve DJ’lerinden Trikk, Motor City Drum Ensemble projesiyle ve müzik bilgisi ve pikabın başındaki teknik yeteneğiyle dünyanın hatrı sayılır DJ ve prodüktörleri arasında gösterilen Danilo Plessow, alışılmışın dışındaki hipnotik ve elektronik ritimlerle blues ve Americana gibi türleri harmanlayan üçlü Kerala Dust ve Anadolu ezgileri ve 70’lerin arabesk ruhunu, fütüristik bir yaklaşımla buluşturan Lalalar’ın performansları Cappadoxluları renkli, katmanlı ve dinamik bir sonik yolculuğa çıkaracak.

Lezzet ve keşif bir arada
Cappadox’un lezzet ve keşfi birleştirdiği disiplini gastronomi, katılımcılar için tadı hem damaklarında hem de hafızalarında yer edecek üç deneyimle geri dönüyor. Yapı Kredi sponsorluğunda gerçekleşecek gastronomi programında; kokusunu, dokusunu, tadını başka hiçbir yerde bulamayacağınız yerel malzemelerle ve alternatif pişirme yöntemleriyle hazırlanan sofralarda Cappadoxluların hem karnı hem de ruhu doyacak. Levon Bağış sunumuyla, Kapadokya’nın zengin mirasıyla mutfağına ilham olduğu Nahita Argos’ta dört gün boyunca devam edecek Gurme Tadım etkinliklerinde katılımcılar; Anadolu’ya özgü lezzetleri keşfederken tatlar ve kokular arasındaki denge ile uyumu gastronomik bir yaklaşımla inceleme fırsatı bulacak. Şef Mustafa Otar ve MSA öğrencilerinden oluşan ekibin yürütücülüğünde gerçekleştirilecek “Doğada Açık Ateşte Pişirme” deneyimi, festival için özel hazırlanacak bir açık ateşin etrafında başlayacak. Festival katılımcılarını modern pişirme yöntemlerinin dışında, tabiatla iç içe ve alternatif bir lezzet yolculuğuna davet eden Şef Masası: “Doğada Açık Ateşte Pişirme” etkinliği; kül, toprak, çamur, odun, taş gibi organik maddelerin kullanıldığı pişirme teknikleri ve taptaze malzemelerle gerçekleşecek sofra deneyimi ile lezzetin kökenini yeniden hatırlatacak. Lezzete +1 konseptiyle gerçekleşecek eşlikçi oturumlar ise Babylon@Cappadox’ta bütün duyularına hitap edecek bir deneyim alanı sunacak.

Doğa ve bedeninizle baş başa deneyimler
Under Armour sponsorluğunda gerçekleşecek Cappadox açık hava programında; Kapadokya’nın eşsiz manzarası ve doğası, çeşitli yoga ve meditasyon etkinlikleri, doğa yürüyüşleri ve bisiklet rotalarıyla katılımcılara eşlik edecek. Çoğunlukla yokuş aşağı ilerleyen engelsiz rotası sayesinde; Kızılçukur, Güllüdere ve uzaktaki Bozdağ'ın da dahil olduğu, Uçhisar ve Çavuşin'den Avanos'a kadar uzanan benzersiz panoramaları izlemenin dinlendirici bir yolunu sunan Avanos Panorama Bisiklet Turu; Göreme’nin saklı kiliselerine, bölgedeki en güzel peri bacalarına ve güvercinliklere yakından bakabilme fırsatı sunan Vadi Bisikleti; katılımcıların Kapadokya sakinlerinin kayaları oyarak yaptıkları güvercin yuvalarını, yani güvercinlikleri, yakından inceleyebilecekleri Güvercinlik Vadisi yürüyüş rotası; doğanın şekillendirdiği peri bacalarıyla çevrelenmiş Aşk Vadisi yürüyüş rotası; Kapadokya’nın en yüksek noktalarını dolaşma imkanı veren Çavuşin-Bozdağ Vadisi yürüyüşü rotası; kavak ağaçları ve Kapadokya bölgesine ait kuşların eşliğinde, adrenalini yüksek bir yürüyüş sunan Zemi Vadisi rotası, outdoor severler için birbirinden farklı ve her seviyeye uygun deneyimleri katılımcılara sunacak.

Doğanın ve tarihin iç içe geçtiği rotalarda, bedeniyle çevresini yeniden keşfetmek ve yeni bağlar kurmak isteyen Cappadoxlular için günün farklı saatlerinde katılabilecekleri ve her biri alanında uzman yürütücüler tarafından gerçekleştirilecek; Kundalini Nefes ve Meditasyon - Dolunay Günü “Niyetini Belirle!”, Sinir Sistemini Dengeleyici Qigong - “Dönüşümü Başlat!”, HaHa Gong - “Uyan, Canlan ve Tazelen!”, Farkındalık Dansı ve Tao Vinyasa - “Bedenin Dönüşen Senfonisi”, Ses Banyosu - “Sesin Dönüştürücü Gücü”, Nefes ve Beden Egzersizleri - “Gücünü Serbest Bırak”, Ayurveda Atölyesi - “Değişimi Getirecek Hint Yaşam Bilimi”, Vinyasa Akış - “Kendinin En İyi Şeklini Hisset”, Dans Dans Dans, Nefes ve Mantra Meditasyonu, Hafif Akış - “Hayal Et!”, Kundalini Yoga - “Bırak, Yarat ve Yaşa!”, Ses Meditasyonu - “İçsel Yolculuğunu Yeniden Başlat!”, Gülme Meditasyonu - “Hayat Bayram Olsa”, Nefes ve Yin&Yang Akışlar - “Değişen Hayallerin İçinde Sen!”, Ba Duan Jin - “Dönüşüm Enerjini Yükselt”, Kundalini Yoga Nefes Pratiği - “Yaşam Gücü Enerjini Yükselt!”, Nefes, Meditasyon ve Güçlü Akış - “Denge, Huzur ve Güç!”, Kundalini Yoga, Mantra ve Meditasyon - “Yeni Seni Mühürle!” ve etkinliklerini deneyimle fırsatı bulacaklar.

Cappadoxlular daha önceki senelerde olduğu gibi bu sene de müzik, çağdaş sanat, gastronomi, açık hava programlarından ve diğer etkinliklerden tercih ettiklerini seçerek kendi takvimlerini oluşturabilecek.

5. edisyonunda “Değişen Gökler” temasıyla yola çıkan Cappadox’un biletlerine Biletix üzerinden ulaşabilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Festival Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT