Dünyanın Halka Açık En Büyük Festivali `Art By Chance` İçin Katılımlar Başladı

Tarihler: 15 Mart 2010 Pazartesi ~ 26 Mart 2010 Cuma

Yer: Art By Chance

Nereden Alınır: www.artbychance.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 15, 2010 ~ Mar 26, 2010

Şehirlerin hızlı akan hayatına tesadüfi olarak renk katmak ve insanları şaşırtmak amacıyla hayata geçirilen “Art By Chance” Ultra Kısa Film Festivali için katılımlar başladı. Art By Chance’in uluslararası jürisi, 13 ülke ve 70 şehirdeki insanların dolaşım alanında bulunan yaklaşık 10.000 dijital ekranda yayınlanmaya hak kazanacak “zaman” temalı filmleri değerlendirecek.

2009 yazında milyonlarca insan ansızın bir kısa filmle karşılaştı!
ART BY CHANCE Ultra Kısa Film Festival, 2009’da dünyanın dört bir yanından festivale katılan ultra kısa filmlerle 13 ülke ve 70 şehirde milyonlarca insana ulaştı. Yolculuk temalı filmler izleyicisiyle alışılagelmişin dışına çıkarak film salonlarında değil gündelik hayatın içinde buluştu. Şehrin dört bir yanına yayılmış dijital ekranlarda hayat bulan festival, insanların günlük yolculuklarında karşılarına ansızın çıkarak ve zengin içeriğiyle monotonu kırarak dikkatleri üzerine topladı.

Zamana karşı yarışan filmler
ART BY CHANCE 2010’da bu senenin teması ‘ZAMAN’. Metropollere yayılacak filmler modern insanın en büyük dertlerinden birinin şehir yaşamının kurgusunu nasıl değiştirdiğini ve zaman kavramının farklı belleklerde nasıl yer edindiğini keşfe çıkıyor. Kurmaca, belgesel, animasyon ve video art‘ın her örneğine açık olan festivalde katılımcılardan zaman kavramını 30 sn’de işlemeleri bekleniyor.

ART BY CHANCE 2010 için harekete geçme zamanı
Festivale katılarak zaman temalı 30 sn’lik filmlerini tüm dünyayla paylaşmak isteyenler için katılım başladı. Kısa filmcilere dünyanın dört bir yanında kalabalık bir izleyici ile buluşma şansı veren ve yaratıcılara izleyiciyle aniden karşılaşmanın hazzını yaşatan festivalin şimdiye kadar belirlenen jürisi de kendi alanlarında yetkin isimlerden oluşuyor: Zaman kavramı üzerine eserler ortaya koyan filozof yazar Douwe Draaisma, Power to Pixel’in fikir sahibi ve –yöneticisi Liz Rosenthal, Amsterdam’daki Stedelijk Müzesi’nin küratörü Bart Rutten ve Thomson Reuters ürün yöneticisi Christopher Burtt.

Art By Chance katılımcılara festivalin internet sitesi www.artbychance.org üzerinden filmlerini yükleyerek online olarak da katılabilme kolaylığı sunuyor. Festival için son katılım: Mart’ın Son Cuması! (26 MART 2010)

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT