Eyüp / Ramazan Eyüp‘te Başlıyor....

Tarihler: 11 Ağustos 2010 Çarşamba ~ 08 Eylül 2010 Çarşamba

Yer: Eyüp

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 11, 2010 ~ Eyl 8, 2010

Haliç`te Eski Galata Köprüsü Üzerinde Eyüp Sultan İftarı Düzenleniyor...

20 Bin Kişinin Katılacağı Eyüp Sultan İftarı`nda Ünlü Sanatçı Ahmet Özhan Sahne Alacak...

Eyüp Belediyesi, 12 Mahallede Sahur Programları da Düzenliyor...

Belediye Önündeki Caddede Tarihi Osmanlı Evleri Kuruluyor...

Ramazan`da Haliç Kenarında Açıkhava Sinema Şöleni de Yapılacak...

Eyüp Belediyesi, "Onbir Ayın Sultanı" Ramazan ayında vatandaşlar için çok özel iftar programları hazırladı.

Geçtiğimiz yıl Ramazan ayı boyunca açıkhavada iftar yemekleri düzenleyerek bir ilke imza atan Belediye, bu sene de yine büyük ilgi görecek etkinlikler organize ediyor.

Eyüp Sultan Camii`ni ziyarete gelen binlerce kişi, geçtiğimiz yıl Cülus Yolu`nda düzenlenen açık hava iftarlarına katılmış ve geleneksel Ramazan etkinliklerinin coşkusunu yaşama fırsatı bulmuştu...

RAMAZAN`IN İLK GÜNÜ GALATA KÖPRÜSÜ`NDE 20 BİN KİŞİLİK EYÜP SULTAN İFTARI... AHMET ÖZHAN SAHNE ALIYOR...
Eyüp Sultan`da "Onbir Ayın Sultanı" Ramazan ayı etkinliklerinin hazırlıklarına yılbaşından itibaren başladıklarını belirten Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu şunları söyledi: "Sıcak yaz günlerini yaşadığımız şu günlerde mübarek Ramazan ayını açıkhavada düzenleyeceğimiz toplu iftar yemekleriyle geçireceğiz... Ebu Eyyub El Ensari Hazretleri`nin mekanı Eyüp Sultan`da Ramazan`ı geçirmenin anlamını ve önemini bilen binlerce kardeşimiz ilçemizi ziyarete gelecek... Bu sene ayrıca Haliç`te eski Galata Köprüsü üzerinde, 20 bin kişinin katılacağı Eyüp Sultan İftarı vereceğiz... Ünlü sanatçı Ahmet Özhan`ın sahne alacağı, tasavvuf müziğinden örneklerin sergileneceği bu ilk gün iftarımızda büyük Eyüp Sultan ailesi olarak orucumuzu birlikte açacağız... Haliç Kıyısında tarihi Ramazan eğlencelerinin yaşatılacağı, Galata Köprüsü`nün ışıklandırılarak masalarla süsleneceği bu gecede Ahmet Özhan muhteşem bir konser verecek... Ayrıca tasavvuf müziğinin en seçkin örneklerini dinleme imkanı bulacağız... "

Hayırsever vatandaşların desteğiyle her gün Açıkhava mahalle iftarlarında 6 bin kişiye iftar yemeği verileceğini kaydeden Başkan Kavuncu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tarihe Nostaljik Yolculuklar Yapılacak..."

"Sahurda da Özel Program..."
"Geçtiğimiz yıl yaptığımız ve büyük ilgi gören Cülus Yolu iftarlarımız bu sene de devam edecek... Padişahların kılıç kuşanma merasimlerinin yapıldığı bu tarihi mekanda, musluklardan Osmanlı şerbeti akacak, Kuran-ı Kerim dinleyecek, yemek sonrası, teraviyi Eyüp Sultan Camii`nde kılacağız... Eyüp Sultan merkezde binlerce kişinin orucunu açtığı saatlerde ilçedeki diğer mahallelerde de toplu iftar yemekleri düzenlenecek. Tarihe nostaljik yolculuklar yapacağımız geleneksel iftar yemeklerimize yediden yetmişe tüm Eyüplüler katılacak. Kimi zaman mahalledeki bir okul bahçesinde, kimi zaman yolda, sokakta, kimi zaman parkta, kimi zaman bir sitenin bahçesinde ama hep birlikte, sevgi, birlik, beraberlik, hoşgörü duyguları içerisinde toplu iftar yemekleri yiyeceğiz... Yemeğin ardından düzenlenecek programlarda hem çocuklar, hem büyükler hem de başımızın tacı yaşlılarımız keyifli saatler geçirecek...

Eyüp Belediyesi Toplu Mahalle İftarları programlarında, ülkemizin tanınmış hafızları Kuran-ı Kerim okuyacak, tasavvuf müziği eşliğinde konserler, ilahiler, çocuklar için Hacivat Karagöz, jonglör, kukla, sihirbazlık gösterileri, ateş yutan adam, uzun adam vb. gösteriler düzenlenecek. Geçtiğimiz yıl bir mahallemizde sahur programı düzenlemiştik . Büyük ilgi gördü. Bu sene 12 mahallemizdeki vatandaşlarımızla sahur yemeği yiyeceğiz... Gerçekten de sahurun toplu olarak yapılmasının keyfi bir başka oluyor... Çocukluğumuzdaki Ramazanları yaşamış gibi oluyorsunuz... "

Eyüp Belediyesi Önünde Tarihi Osmanlı Evleri Kuruldu...
Eyüp Belediyesi, geçtiğimiz yıl büyük ilgi gören Tarihi Osmanlı evlerinde geleneksel şenlik programını bu yıl da devam ettiriyor. Belediyenin önündeki tarihi yolda, Haliç kıyısında kurulan tahta Osmanlı evlerinde geleneksel yemek kültürümüzü yansıtan stantlar, çocuklar için eğlenceli etkinlikler, mini lunapark, çay bahçeleri ve açık hava sineması yeralacak... Belediye Ramazan süresince Türk Sineması`na damgasını vurmuş filmleri Eyüplülerle buluşturacak. Eyüp`te Ramazan süresince Haliç kıyısındaki Feshane`de ve Pierre Loti Tepesi`nde de her gün geleneksel renkli eğlenceler, toplu iftar yemekleri düzenlenecek.

Sivil Toplum Kuruluşlarına Toplu İftarlar...
Eyüp Belediyesi sivil toplum kuruluşlarına da Ramazan ayında destek oluyor... Alibeyköy ve Silahtarağa`da iki büyük meydanda sivil toplum kuruluşları iftar yemekleri verilecek. STK`lar iftar yemeğinin dışında buralarda çeşitli aktiviteler, etkinlikler gerçekleştirebilecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT