Feshane / Feshane Ramazan Şenlikleri

Tarihler: 11 Ağustos 2010 Çarşamba ~ 08 Eylül 2010 Çarşamba

Yer: Feshane

Adres: Eski Feshane Caddesi Defterdar Durağı Eyüp Eyüp İstanbul

Telefon: 0212 501 73 26

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 11, 2010 ~ Eyl 8, 2010

İstanbul’da her yıl düzenlenen Ramazan ayı Feshane şenlikleri 2010 yılında da oldukça hareketli geçecek. Eyüp’te hayırsever vatandaşların da desteğiyle her gün yaklaşık 6 bin kişiye iftar yemeği verilecek. Geçen yıl ilgi gören Cülus Yolu iftarları, bu yıl da devam edecek. Padişahların kılıç kuşanma merasimlerinin yapıldığı bu tarihi mekanda Kuran-ı Kerim dinlenecek, musluklardan Osmanlı şerbeti içilecek, iftar sonrası teravih namazı Eyüp Sultan Camisi’nde kılınacak.

”İlçedeki diğer mahallelerde de toplu iftar yemekleri düzenlenecek. Toplu mahalle iftarları programlarında, Türkiye’nin tanınmış hafızları Kuran-ı Kerim okuyacak. Tasavvuf müziği eşliğinde konserler tertip edilecek, ilahiler dinlenilecek, çocuklar için Hacivat-Karagöz, jonglör, kukla, sihirbazlık, ateş yutan adam, uzun adam gibi gösteriler düzenlenecek. Sekiz mahallede sahur yemeği verilecek. Eyüp’te Haliç Kıyısı’na kurulacak Tarihi Osmanlı Evleri’nde, geleneksel yemek kültürünü yansıtan stantlar, çocuklar için eğlenceli etkinlikler, mini lunapark, çay bahçeleri ve açık hava sineması yer alacak. Belediye ramazan ayı süresince Türk Sineması’na damgasını vurmuş filmleri Eyüplüler ile buluşturacak.

Eyüp’te Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi ve Pierre Loti Tepesi’nde de her gün geleneksel renkli eğlenceler, toplu iftar yemekleri düzenlenecek.

Eyüp Belediyesi sivil toplum kuruluşlarına da ramazan ayında destek olacak. Alibeyköy ve Silahtarağa’da iki büyük meydanda sivil toplum kuruluşlarınca iftar yemekleri verilecek.

12 Ağustos Perşembe / Ertuğrul Erkişi Konseri
Türk Müziği solisti ve bestekârı Ertuğrul Erkişi`yi "Muhabbet Bağı" programından projesinden tanıyoruz. Müzik eğitimine lise yıllarında bir ses ödülüyle başlayan Erkişi, MÜYAP Müzik Ödülü`ne de lâyık görüldü. "Titredim Efendim", "Seni Andım Dün Gece", "Güllerin Efendisi", "Hüzünlü Gurbet" gibi eserlerin sahibi olan sanatçı Ramazan ayının ılık bir yaz gecesinde seyirciyle buluşuyor.
Saat: 20:50

13 Ağustos Cuma / Sami Savni
Kendine has yorumu ile Türk Tassavvuf müziğini geniş kitlelere dinletmeyi başarmıştır.
Saat: 20:45

14 Ağustos Cumartesi / Sufi Devran Gösterisi
İnsanoğlu tarih boyunca; yaratıcıya yakınlaşmak ve ona kavuşmak arzusuyla ayin gelenekleri oluşturdu. Yüzyıllar, ülkeler ve kültürel farklılıklarla da zenginleşen İslâm tasavvufunun ayin geleneği tek bir sahne performansıyla bugüne taşınıyor: Sufidevran. 2007 yılında kurulan "Uluslararası Geleneksel Sufi Ayinleri Topluluğu", tarihte yaygın olarak icra edilen Müslüman sufilerin ayinlerinden çeşitli zenginlikleri derleyerek tek bir ayinde toplamış ve "Sufidevran" ismiyle sahneye uyarlıyor. Fatih Çıtlak yönetiminde gerçekleşen "Sufidevran", tasavvuf müziği, zikir, devran ve sema ayinlerinden oluşuyor.
Saat: 20:45

15 Ağustos Pazar / Erkan Mutlu
Tassavvuf Musikimizin çeşitli eserlerini kendine has yorumlarıyla sunuyor.
Saat: 20:40

20 Ağustos Cuma / "Ramazan ve Maniler" ÂŞIKLAR MEYDANI
Âşık atışmaları, nazlanmaları ve halk şiiri bakışından bir dünya algısı… Meşhur halk ozanlarımız Ramazan manileri, doğaçlama şiirleri, deyişleri ve sazlarıyla bir geleneği yaşatıyorlar. Ramazanistanbul sahnesi bu sene seçkin âşıkların bir araya gelmesi ile şölene dönüşecek bir akşama hazırlanıyor.
Saat: 20:35

21 Ağustos Cumartesi / Naat ve Şüğuller Özel Konseri
Zamanları aşan tükenmez bir aşkın yansıması… Doğumdan ölüme her şeyimizi kuşatan ve bizi büyük bir hürmet ve muhabbete sevk eden; edebiyattan musıkîmize, mimariden kadim sanatlara nakış nakış işlenen bir aşk vardır. Bu aşk kutlu bir inancın rehberi ve elçisi olan son peygamber şahsında övgü dolu naatlar ve şüğullerle resmedilmiştir. Eser Taşkıran düzenlemeleri ve yönetiminde- Türk Tasavvuf Müziği`nin usta yorumcuları bu program için özel olarak bir araya gelecekler. Fatih Koca, Ender Doğan ve Cengizhan Sönmez`in solistliğini yapacağı konserin naathanları Mehmet Emin Karataş, Bekir Büyükbaş ve Aziz Hardal olacak. Naat ve şüğullere Tasavvuf Müziği`nin genç yorumcuları korist olarak katılacaklar.
Saat: 20:30

23 Ağustos Pazartesi / Orhan Hakalmaz
Türk halk müziğimizin üstadından muhteşem bir türkü gecesi.
Saat: 22:40

26 Ağustos Perşembe / İbrahim Sadri - Yücel Arzen
Yücel Arzen`in keyifli yorumlarını İbrahim Sadri`nin şiirleriyle süslediği bir dinleti akşamı.
Saat: 22:30

29 Ağustos Pazar / Uğur Işılak
Özgün Müzik anlayışını kendi tarzıyla sunarak geniş hayran kitlesine sahip olmuştur.
Saat: 22:20

31 Ağustos Salı / Ömer KARAOĞLU / Hasan SAĞINDIK / Mustada DEMİRCİ Konseri
Hasan Sağındık, Mustafa Demirci, Ömer Karaoğlu… Ramazanistanbul temelinde bir araya gelen bu üç önemli isim yorumlarında son yıllarda müzikal çalışmalarda öne çıkan, değer bulan, "özgün tarz" olarak nitelenen müziklerden seçilerek oluşturulan ve yeni düzenlemeleri yapılan bir repertuarla sahne alıyorlar. Ezgilerin en güzelleri ve unutulmayanları gerçek sahiplerinin dillerinde yeniden ses buluyor.
Saat: 22:20

31 Ağustos Salı / Ömer Karaoğlu
Ezgi ve ilahilerin güçlü sesi Ömer Karaoğlu.
Saat: 22:20

4 Eylül Cumartesi / Senfonik İlahiler - Berk Özbek-Engin Atalay-Yunus Balcıoğlu
Senfonik İlahiler, klasik müziğimizin sazları, Batı sazları ve düzenlemelerle orkestra eşliğinde opera sanatçıları ve tasavvuf sanatçılarımız tarafından sergilenecek Ramazan`a özgü bir sahne performansı ve bugüne kadar hiç yapılmamış bir çalışma.

Hazırlık ve repertuar çalışmaları tamamlanan eserlerin icraları Doğu ve Batı enstrümanlarından müteşekkil orkestra eşliğinde Türk Müziği`nin usta yorumcuları, opera sanatçıları ve Kaside-Naat-Gazel gibi serbest formların değerli isimleri ile birlikte okunacak.

Eser Taşkıran`ın orkestra şefliğini yaptığı projede, ünlü tenor Berk Özbek ve Engin Atalay ve Yunus Balcıoğlu, Kasidehan, Naathan, koro ve Zakiranlar yer alıyor.
Saat: 22:20

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT