Kadıköy'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Kadıköy'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Tarihler: 29 Ekim 2016 Cumartesi ~ 29 Ekim 2016 Cumartesi

Yer: Bağdat Caddesi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 29, 2016 ~ Eki 29, 2016

Kadıköy, bu yıl da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı tüm haftaya yayılan etkinliklerle kutluyor. Hafta boyu fotoğraf sergileri, söyleşiler, konserler ile sürecek olan Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının en görkemlisi ise her zamanki gibi 29 Ekim’de Bağdat Caddesi’nde yapılacak yürüyüş olacak.

Cumhuriyetimizin kuruluş yıl dönümlerini her yıl büyük bir coşkuyla ve farklı etkinliklerle kutlayan Kadıköy Belediyesi, bu yıl da zengin bir program hazırladı.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında ilçede bir hafta boyunca söyleşiler, sergiler, şiir dinletileri, konserler ve kutlama programları olmak üzere 23 farklı etkinlik düzenleniyor. Kadıköy Belediyesi Cumhuriyet Bandosu da hafta boyunca Kadıköy’ün farklı noktalarında konserler veriyor. Kadıköy Altıyol, Suadiye Işıklar ve İskele Sokak’ta Cumhuriyet şarkılarını çalan bando, 12 gün boyunca farklı noktalarda performans sergilemeye devam edecek.

GENÇLERLE MEŞALE YAKMA TÖRENİ

Kadıköy’de Cumhuriyet Haftası kutlamaları, Kadıköy İskele Meydanı’nda düzenlenen geleneksel Meşale Yakma Töreni ile başladı.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kadıköy Belediyesi tarafından Bahariye ve Bağdat caddelerinde bayrak dağıtımı yapıldı.

BOĞAZİÇİ CAZ’DAN CUMHURİYET ŞARKILARI

26 Ekim Çarşamba günü Boğaziçi Caz Korosu, Kadıköy Belediye Binası Bahçesi’nde şarkılarını Cumhuriyet için söyleyecek.

FOTOĞRAFLARLA ATATÜRK

Moda Deniz Kulübü tarafından düzenlenen “Mustafa Kemal Atatürk’ü Anlamak” başlıklı fotoğraf sergisi Moda Deniz Kulübü Sanat Galerisi’nde gerçekleşecek. Dört gün boyunca sürecek sergi, 13.00 – 18.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

ATATÜRK VE CUMHURİYET

Yrd. Doç. Dr. Orhan Çekiç, Erenköy Gönüllüleri davetiyle 28 Ekim Cuma günü saat 14.00’de Kozyatağı Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda “Atatürk ve Cumhuriyet” başlıklı bir panel verecek.

KARİKATÜR SERGİSİ

Kadıköy Belediyesi’nin kültür sanat alanında özgün projelerinden biri olan Karikatür Evi, Cumhuriyet Bayramı programı için “Cumhuriyet Karikatürleri” sergisini düzenliyor. Sergi, 28 Ekim – 20 Kasım tarihleri arasında açık olacak.

BÜYÜK NUTUK

Araştırmacı yazar Alev Çoşkun ve Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz’un konuşmacı olacağı panel, Barış Manço Kültür Merkezi’nde 29 Ekim Cumartesi saat 16.00’da gerçekleşecek. Cumhuriyet Kadınları Derneği tarafından düzenlenen panelde, Atatürk’ün hayatı konuşulacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT