Restfest 2004 Digital Film Festivali

Tarihler: 10 Aralık 2004 Cuma ~ 12 Aralık 2004 Pazar 10-11-12 Aralık 2004

Yer: Yeni Melek Gösteri Merkezi, Safran

Ücret: Tam:10, Öğr. 7 Milyon TL.

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, www.biletix.com ve Yeni Melek Gösteri Merkezi

Adres: İstiklal Cad. Gazeteci Erol Dernek Sok. No.13 Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: (0212) 244 97 00 (Yeni Melek)

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 10, 2004 ~ Ara 12, 2004
RESTFEST İstanbul 2004 (10-12 Aralık 2004)
10 Aralık 2004 Cuma:
20:00 RESTFEST (Kısalar 1)
RESFEST 2004, zamanımızın en yeni hikaye anlatım teknikleri kullanılarak çekilmiş canlı aksiyon, animasyon ve grafik bazlı filmlerden oluşan SHORTS ONE (KISALAR #1) programı ile açılıyor. Bu programda Oedipus`un trajik hikayesine tanık olacaksınız - yalnız bu kez sebzeler tarafından canlandırılmış haliyle! We Have Decided Not To Die (Biz Ölmemeye Karar Verdik) adlı film, zamanın acımasız vuruşunun yavaşlayıp durmasıyla üç ana karakterin kaderlerini nasıl aştıklarını anlatıyor. Jojo In The Stars (Jojo Yıldızlarda) yolları bir türlü birleşmeyen aşıklar için ağıt yakarken, Pol Pot`s Birthday (Pol Pot`un Doğumgünü), kahkaha attırıyor. Açılış gecemizde bize katılın, bu eşsiz karışımı kaçırmayın.
11 Aralık 2004 Cumartesi:
13:00 Jonathan Giazzer Retrospektif
Bu program, çalışmaları arasında müzik klipleri, reklam ve sinema filmleri bulunan ve istisnasız her dalda öne çıkan İngiliz yönetmen Jonathan Glazer`ın, Guiness birası için çektiği "Surfer" adındaki ödüllü siyah-beyaz reklam filmi yanı sıra Radiohead için çektiği "Street Spirit" ve UNKLE için çektiği "Rabbit in Your Headlights" klipleri dahil, sıradışı işlerine yer veriyor. İlk uzun metrajlı filmi Sexy Beast ile 2000 yılının en iyi filmini yapmak için, işitsel ve görsel alandaki özenini ilginç performanslarla birleştirdi. Bu sonbaharda, başrolde Nicole Kidman`ın oynadığı, Glazer`ın ikinci uzun metrajlı filmi Birth`ü izleyeceğiz. Glazer; reklam filmleri, video klipleri, film fragmanları ve nadiren çekilen kamera arkası görüntülerinden oluşan muhteşem kariyeri ile karşınızda.
15:00 RESTFEST (Kısalar 2)
İğneleyici bir mizah anlayışının hakim olduğu bu kısa film programında yer alan yönetmenler, kullandıkları çarpıcı görsel hileler ile seyircileri kahkahaya boğarak günlük yaşamın güçlüklerine meydan okuyorlar. Ödüllü animasyon filmi The Man Without A Head (Kafası Olmayan Adam), kafası kaybolmuş bir adamın ilginç hikayesini anlatırken, Sunday (Pazar) isimli film, seks, bebek bakıcılığı ve pizzayı birbirine karıştırmanın tehlikelerinden dem vuruyor. Genç bir kızın havai gündüz düşleri, Fear Less (Korkusu Az) adlı filmde gerçeküstüne dönüşürken Stefan Nadelman`ın One Step Ahead (Bir Adım Önde) filminin kahramanı her gün olduğu gibi telaş içinde işinin yolunu tutuyor.
17:00 Bushbeyinli!
Medyayı birbirine katma yetisine sahip bir grup zeki yönetmen bakışlarını Amerika`daki ihtilaflı başkanlık seçimine çevirirse ne olur? Bryan Boyce, Eric Henry, Michael Moore, Archer $ Beck, Guerrilla News Network ve daha birçoklarının yeni çalışmalarına yer veren, kısa "eylemci" filmlerden oluşan bu gösterim hem güldürücü hem düşündürücü...
19:00 Cinema Electronica
RESFEST`in yepyeni ufuklar açan müzik klipleri gösterisi dünya çapında yıldızlara yaraşır bir program ile karşınızda. Programda takip edebileceğiniz yılın trendleri içinde kaleideskopik görseller ve film/animasyon harmanları öne çıkıyor. Chromeo`nun "Needy Girl" klibi de bu trendlerden nasibini alırken, 1930`ların "Busby Berkeley" dans seyirliklerine atıfta bulunuyor. Klip bütçelerindeki düşüş ise sanatçıların yeni yollar aramalarına ve kliplerin daha da yaratıcı olmasına sebep oluyor. Pleix, H5, Logan, Hexstatic, Dougal Wilson`u ve diğer pek çok muhteşem gösterimi kaçırmayın.
21:00 SERBEST STİL: Uyum Sanatı
Sekiz yıldır çekimleri süren Freestyle `underground` hip hop kültürünün merkezindeki `freestyle` adlı doğaçlama kafiye tekniğini içinde barındıran yaşam stiline, müziğe ve tarihe bir bakış sunmakta. `En iyi dokümanter" türünde birçok ödül kazanmış olan Freestyle, bu hazır bir metne dayanmaksızın anında söz üretimine dayalı tekniği kullanan sokak şairleri (MC`ler) ile yapılan röportajları, performans görüntülerini ve MC`ler arasındaki efsanevi "savaşlar"ı konu ederken bu türün yükselişindeki sosyal ve maddi etkenlerin, hip hop`un entelektüel, kolektif ve spiritüel doğasının altını çiziyor. Ayrıca film bu yönüyle, medyanın hip hop için kullandığı `vahşi gangster` portresi ile açıkça bir zıtlık ortaya koyuyor.
23:00 FREESYTLE PARTİSİ
Yer: Safran
Biletler, parti akşamı Safran kapısında satışa sunulacaktır.
11 Aralık Cumartesi gecesi "SERBEST STİL: Uyum Sanatı" adlı film gösteriminin ardından saat 23:00`te Safran`da, film yönetmeni Kevin Fitzgerald`ın yanı sıra DJ Funky C ve DJ Close_up`ın çalacağı bir parti düzenlenecek.
Safran Adres: Gazeteci Erol Dernek Sok. Hanef Han Kat:1 Beyoğlu

12 Aralık Pazar:
11:30 RESTFEST Lounge`da Workshop "Türkiye`de Bir Oyun Yapmak: PUSU"
12 Aralık Pazar Saat 11:30`da Yeni Melek`teki festival fuayesinde Türkiye`nin ilk 3 boyutlu bilgisayar oyunu olan "PUSU" örneği incelenerek, bilgisayar oyunları hazırlanmasında rol alan tüm aşamalar (senaryo, storyboard oluşturulması, oyun motoru tasarımı...v.b) canlı örneklerle ele alınacak; yapım aşamasında karşılaşabilecek zorluklar ve çözüm yolları konusunda bilgi verilecektir.
Katılımcılar: Cemil Türün (Yoğurt Teknolojileri), Cem Uzunlar (STE Games), Hakan Yücel (3TE Games), Çetin Tüker
13:00 Shynola`dan Seçmeler
1999`da kurulan "Shynola" adlı İngiliz grup Gideon Baws, Chris Harding, Richard (Kenny) Kenworthy ve Jason Groves dörtlüsünden oluşuyor. Shynola, adını Quannum`un "I Changed My Mind" adlı parçası için çektiği animasyon ile duyurdu. Dört haftadan az bir sürede tamamlanan bu video klip, devamındaki beş yıl boyunca benimsedikleri bir strateji haline dönüşen, düşük teknoloji estetiği ile yüksek etkili yaratıcılığın bir karışımıdır. Shynola Rarities programında, UNKLE, Quannum, Radiohead, Steve Malkmus, Lambchop, Junior Senior, Queens of the Stone Age, Blur ve The Rapture için video klipler hazırlamış dörtlünün çarpıcı mizah anlayışına tanık olacaksınız.
15:00 Tasarımsal
Dördüncü yılında olan By Design Programı, dünyanın en önde gelen "motion graphics" (hareketli grafik) ve "broadcast design" (TV yayın tasarımı) çalışmalarını içeriyor. Bu yılın programı Logan, MK12 ve Richard Fenwick gibi RESFEST müdavimleri ile dolu. By Design`da Psyop, Suk + Koch, Justin Harder ve Plus et Plus gibi isiimlerin de en iyi işlerini izleyebilirsiniz. En son, en yeni tasarım çalışmaları burada!
17:00 Türkiye`den Seçilmiş Kısalar (TSK)
Bu programın sponsorluğunu üstlenen İstanbul Bilgi Üniversitesi RESFEST için Türk kısa filmlerinden 75 dakikalık bir program derledi.
18:30 TSK Yönetimleri ile Dijital Film Üzerine Söyleşi
12 Aralık Pazar günü, İstanbul Bilgi Üniversitesi`nin derlediği 75 dakikalık "Türkiye`den Seçilmiş Kısalar" adlı film gösteriminin hemen ardından saat 18:30`da Yeni Melek`in sinema salonunda, filmlerin yönetmenlerinin katılacağı bir söyleşi düzenlencektir.
20:00 Özel Program: Michel Gondry Retrospektifi
Michel Gondry, şimdiye dek çekilmis en yaratıcı klip ve reklam filmlerine imzasını atarak uluslararası çapta ses getirmiş `dahi` bir yönetmen. Başarısının tek sebebi erken yaşlarından beri geometrik kavramlara ilgili duyuşu veya sanat okulu bitirmiş bir baterist olması değil. Björk, The White Stripes, Chemical Brothers, Kylie Minogue ve Daft Punk benzeri sanatçılar ile süregelen çalışmaları bize gösteriyor ki yaratıcılığının, görsel ve işitsel alanlardaki dehasının, bulduğu etkili görsel malzemenin bir sonu, sınırı yok. Gondry, kardeşi Olivier "Twist" ile yarattığı daha önce görülmemiş dijital efektler ile kendi tarzını oluşturarak sadece video klip alanında değil, reklam ve uzun metrajlı film dünyasında da kendini kanıtlıyor ve yeni bir döneme damgasını vuruyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT