Seas İstanbul

Tarihler: 23 Mart 2009 Pazartesi ~ 28 Mart 2009 Cumartesi 20-28 Mart arası çeşitli saatler

Yer: Çeşitli mekanlar

Ücret: Ücretsiz

Adres: Tütün Deposu, Santral İstanbul, OttoSantral, Talimhane, Ses Tiyatrosu, Fransız Kültür Merkezi, İstanbul Modern ve Tünel Meydanı, Tophane Parkı, Maya Sahnesi İstanbul İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 23, 2009 ~ Mar 28, 2009
Karadeniz’i gezen tiyatro festivalinin son durağı İstanbul
İstanbul 2010’dan, “Denizler” Projesi ile Uluslararası Kültürel Dayanışmaya Katkı…
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetmenliği, 20-28 Mart 2009 tarihlerinde “Seas/ Denizler” adlı gezici festivale ev sahipliği yapıyor. Karadeniz ve Kuzey denizine kıyısı olan ülkelerin katıldığı proje kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikler, İstanbul’un farklı mekanlarında ücretsiz olarak İstanbullularla buluşacak.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetmenliği, 2009 yılının ilk projesi olarak “Seas/Denizler İstanbul”u hayata geçiriyor. Karadeniz ve Kuzey denizine kıyısı olan ülkelerin katıldığı gezici festivalin bu yılki ilk durağı 20-28 Mart tarihleri arasında İstanbul olacak.

Festival kapsamında öykü, dans, tiyatro, performans, müzik gibi geniş yelpazeye uzanan etkinlikler, İstanbul’un farklı mekanlarında İstanbullularla buluşacak. Gösteriler, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’ne bir gönderme olarak ücretsiz yapılacak.

Karadeniz’e kıyısı olan kentlerin kültürel yakınlaşma ve işbirliğini teşvik eden projeyi çeşitli ülkelerden toplam 75 sanat eleştirmeni, akademisyen ve organizatör takip edecek. Festivalde yerel ve uluslararası gösterimlerin yanı sıra düzenlenen atölye çalışmaları ve City Scape – Kent Manzaraları başlığı altında düzenlenecek yuvarlak masa tartışmaları yer alacak.

Türkiye’den Mahir Günşiray, Şafak Uysal ve Bedirhan Dehmen’in yer aldığı “Seas/Denizler” projesinin İstanbul ayağına Zeynep Günsur, Tuğçe Tuna, Ayşegül Güryüksel, Ece Gözmen, Ayrin Ersöz değişik mekanlarda gerçekleştirecekleri gösterilerle konuk olarak katılıyorlar.

Etkinlikler; Tütün Deposu, Santral İstanbul, OttoSantral, Talimhane, Ses Tiyatrosu, Fransız Kültür Merkezi, İstanbul Modern ve Tünel Meydanı, Tophane Parkı, Maya Sahnesi gibi mekanlarda sergilenecek.

23 Mayıs 2008’de Ukrayna’da (Odesa) başlayan, Bulgaristan (Varna) ve Romanya’da (Mangalia) gerçekleştirilen etkinliklerin ardından, İstanbul’da Karadeniz turunu tamamlayacak olan festival, Gürcistan ve Rusya üzerinden Kuzey denizine yapılacak yolculukla devam edecek.

“SEAS/DENİZLER”in başlıca destekçileri Intercult (İsveç), Nordisk Kulturfond, İsveç Enstitütüsü ve AB 2007-2013 Kültür Programı fonları. Projenin gerçekleştirilmesinde ayrıca çeşitli ülkelerin kültür kurumları ve kültür bakanlıkları da yer alıyor. Chris Torch tarafından 1992 yılında kurulmuş olan Intercult İsveç hükümeti ve Stockholm kenti’nin maddi desteğini alan uluslararası bir insiyatif.



istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT