Ytüfok Fkare Fotoğraf Festivali

Tarihler: 23 Haziran 2013 Pazar ~ 29 Haziran 2013 Cumartesi

Yer: Çeşitli Mekanlar

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 23, 2013 ~ Haz 29, 2013

Ytüfok’un üçüncüsünü düzenlediği fotoğraf festivali “Fkare”, 23-29 Haziran 2013 tarihleri arasında YTÜ Yıldız Kampüsü’nde düzenlenecektir. Profesyonel fotoğrafçıların yapacağı atölyeler ve düzenlenen yan etkinliklerle, genç amatörler ile fotoğrafçıların bir araya geleceği bir üretim haftası olacaktır. Bir “yeni ufuklar projesi” olarak da adlandırılabilen Fkare Fotoğraf Festivali, Türkiye’deki genç fotoğrafçıların gelişimine katkı sağlamayı hedeflemektedir.

Ytüfok, üniversite fotoğraf kulüpleri arasında bir ilk olan Amatör Fotoğraf Günleri’ni 12 yıldır sürdürmektedir ve kulüplerin üretimlerini birbirleriyle paylaşmaları konusunda öncü olmuştur. 2011 senesinde de bu öncülüğünü koruyarak Türkiye’de bir ilk olan fotoğraf festivali ‘Fkare’yi düzenlemiştir. Şimdi ise üçüncüsünü düzenleyeceği Fkare Fotoğraf Festivali ile yeniden üretim sürecinin, yani en verimli öğrenim sürecinin paylaşımını sağlamaktadır. Profesyonel fotoğrafçıların yürütücülüğünü üstlendiği atölyeler ile hem bir haftalık süreçte çeşitli ürünler ortaya çıkacak, hem de bu atölyeler katılımcıların bir sonraki projelerinde daha sağlam ürünler ortaya koymalarını sağlayacaktır. Beş günlük atölye sürecinin ardından çıkan işler kapanış partisinde sunum halinde gösterilecektir.

Fkare’de atölye yürütecek isimler Aykan ÖZENER, Cemil Batur GÖKÇEER, Dilan BOZYEL, Emre DÖRTER, Umut KEBABCI, Orhan Cem ÇETİN ve Pınar DAĞ olup festivalimiz türlü etkinliklere ev sahipliği yapacaktır. Atölyelerin katılımcıları öncelikle üniversite fotoğraf kulüplerinden olmak üzere, açılan kontenjana ve atölye yürütücülerinin taleplerine göre belirlenecektir. Ayrıca Fkare’nin yan etkinlikleri herkese açık olacaktır. 10 Mayıs tarihinde atölye içerikleri ve takvimi açıklandıktan sonra kayıtlar 10 Mayıs –1 Haziran tarihleri arasında Fkare internet sitesinden gerçekleştirilecektir. Ana sponsoru SAMSUNG olan Fkare Fotoğraf Festivali’nde ulaşım ve konaklamayı üstlenen Yıldız Teknik Üniversitesi de büyük destekçilerdendir.

80’lerde YTÜ’de bir kol olan YTÜFOK 1995 yılında Türkiye’nin ilk profesör unvanı alan fotoğrafçısı Mehmet Bayhan tarafından kuruldu. Usta-çırak ilişkisiyle gelişen kulüp, bugün ülkemizin pek çok genç fotoğrafçı yetiştirmiş önemli fotoğraf kulüplerinden biridir. Yıl boyunca aralıksız seminerler, geziler, eğitimler ve atölyeler yapılmaktadır. 2001 yılında üniversite fotoğraf kulüpleri arasındaki ilk fotoğraf şenliğini, Amatör Fotoğraf Günleri’ni düzenlemeye başladı. Bugüne kadar Ara Güler, Coşkun Aral, İbrahim Zaman, Mehmet Turgut, Murat Germen, Özcan Yurdalan gibi pek çok fotoğrafçı söyleşilerle Amatör Fotoğraf Günleri’ne katıldı. Şu an fotoğrafçılık yapan pek çok kişi de ilk sergilerini bu etkinlik dâhilinde açarak fotoğraf yaşamlarına bir adım attılar.

Etkinlik Tarihi : 23-29 Haziran 2013
Atölye Tanıtımları: 25 Haziran 2013 Saat: 12.00 Yer: YTÜ Yıldız Kampüsü
Açılış Kokteyli : 25 Haziran 2013 Saat: 19.00 Yer: Mask Nevizade
Sunumlar ve Kapanış Partisi: 29 Haziran 2013 Saat 20.00 Yer: The Mekan

: www.ytufok.org/

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT